Autoverzekeringen van Aegon

Aegon ontstond in 1983 door een fusie tussen de verzekeraars AGO en ENNIA. De verzekeraar heeft wereldwijd zo’n 40 miljoen klanten en is één van de grootste verzekeringsmaatschappijen van Nederland. Naast de Aegon autoverzekering kan men bij de verzekeraar ook terecht voor pensioenen en bancaire zaken.
Aegon

Bijna een half miljoen Nederlandse autobezitters hebben een Aegon autoverzekering. Verzekeraar Aegon hanteert voor de autoverzekeringen drie verschillende dekkingen. Allereerst de WA-dekking die voor iedere auto in Nederland wettelijk verplicht is. Daarnaast is het ook mogelijk om de auto WA+ beperkt casco of volledig casco (all risk) te kiezen. Bij het kiezen van een dekking kunnen verschillende factoren een rol spelen. Wat is bijvoorbeeld de dagwaarde van de auto? En wil of kan men schade aan de auto zelf betalen? 

Aegon WA-autoverzekering
De WA-dekking (wettelijke aansprakelijkheid) is de basis van iedere autoverzekering. Hiermee is de auto alleen verzekerd voor schade die wordt aangebracht aan anderen en hun spullen en kosten voor eventuele hulpverlening na een ongeval. Voor vergoeding van schade aan de eigen auto dient men een autoverzekering met casco af te sluiten.

Aegon WA + beperkt casco
De Aegon autoverzekering met WA + beperkt casco dekking is een aanvulling op de wettelijk verplichte WA-verzekering. De auto is dan ook verzekerd voor diefstal, inbraak, storm, brand en ruitschade. Echter is men met deze verzekering niet verzekerd voor schade die door eigen schuld aan de auto wordt aangebracht.

Aegon WA + volledig casco (all risk)
De all risk autoverzekering van Aegon verzekert naast de eerder genoemde schades ook autoschade door bijvoorbeeld botsingen, slippen of vandalisme. De all risk verzekering is voornamelijk aantrekkelijk voor autobezitters met auto’s tot zes jaar oud. Met deze dekking is men namelijk ook verzekerd als de auto total-loss raakt. Zeker als er voor de auto een lening of financiering is afgesloten is WA + volledig casco een goede keuze. Bij diefstal of total-loss moet de lening namelijk nog steeds afbetaald worden.

Aegon Voordeel of Vrijheid
Bij Aegon is het mogelijk om voor een WA + beperkt casco of WA + volledig casco autoverzekering te kiezen. Daarbij kan ook nog worden gekozen tussen Voordeel of Vrijheid. 

De Aegon Voordeel autoverzekering biedt extra korting op de premie en een verlaagd eigen risico. De verzekeraar werkt namelijk samen met Aegon Schade Service. Dit zijn autoherstelbedrijven die zijn aangesloten bij de verzekeringsmaatschappij. Schadeherstel door bedrijven die niet zijn aangesloten bij Aegon heeft gevolgen voor het eigen risico en de dekking. Wanneer gekozen wordt voor Vrijheid bepaalt men zelf welke garage de schade mag repareren. Kies je toch voor de Aegon Schade Service? Dan wordt het eigen risico verlaagd.