Vervoer

Meer weten over de auto- of motorverzekering? Hier vind je allerlei handige informatie voor je autoverzekering of motorverzekering. Daarnaast kun je eenvoudig een autoverzekering vergelijken en afsluiten. Afhankelijk van de leeftijd van je auto of motor en welke risico's je wilt verzekeren; bepaal je de verzekering en gewenste dekking.

Schade aan een vervoersmiddel zit vaak in een klein hoekje. Deze kan door jou worden veroorzaakt, maar ook door iemand anders. Dat kan schade zijn aan je auto, fiets, brommer of motor. Schade die jij veroorzaakt aan een ander vervoersmiddel noemen we aansprakelijkheidsschade. Omdat de kosten bij schade aan bijvoorbeeld jouw auto hoog kunnen oplopen, is het verstandig een goede autoverzekering af te sluiten.

Voor gemotoriseerd verkeer is het wettelijk verplicht om aansprakelijkheid te verzekeren. Omdat de schade enorm kan oplopen, en de andere persoon er de dupe van is als jij die niet kunt betalen. Voor motorrijders is er bijvoorbeeld de motorverzekering en voor autobezitters de autoverzekering. Daarnaast kunnen bijvoorbeeld ondernemers hun bestelauto verzekeren tegen schade of diefstal met een bestelautoverzekering.

Naast de aansprakelijkheid kun je ook je eigen voertuig verzekeren tegen schade, of diefstal. Hoe vervelend is het immers als jouw fiets, scooter, brommer, motor of auto gestolen wordt? Of als je auto of motor schade oploopt door een botsing met een paaltje? Het is daarom van belang dat je voor ieder vervoersmiddel een goede verzekering afsluit.

Op Verzekeringen.com kun je eenvoudig een autoverzekering vergelijken. Daarnaast geven wij extra informatie over deze verschillende verzekeringen, worden veelgestelde vragen beantwoord, vind je relevante begrippen en blijf je op de hoogte van het laatste nieuws over bijvoorbeeld autoverzekeringen.

Veelgestelde vragen

Laatste nieuws

Relevante begrippen

Onze verzekeringen