Wonen

Een koopwoning of huurwoning wil je natuurlijk goed verzekeren. Zowel de gekochte spullen in de woning, maar ook eventueel schade aan je woning. Voor beide situaties kun je je verzekeren met een opstalverzekering of inboedelverzekering.

Schade aan of in een woning is vervelend en kost al gauw veel geld. Voor bijvoorbeeld inbraak, brand, bliksem en storm wil je daarom goed verzekerd zijn. De gekochte spullen in de woning kun je verzekeren met een inboedelverzekering. Daarnaast kun je schade aan de woning verzekeringen met een opstalverzekering. In veel gevallen is het handig beide verzekeringen bij dezelfde verzekeraar af te sluiten. Zo voorkom je problemen bij het vaststellen onder welke verzekering de schade valt.

Onzekerheid of er genoeg geld is om reparaties en vervangingen te kunnen bekostigen hebben de meeste mensen liever niet. Wie goed verzekerd wil zijn neemt dan ook een opstalverzekering voor het huis zelf, en een inboedelverzekering voor de spullen die erin staan. Let er bij beide verzekeringen wel op dat je onderverzekering voorkomt. Bij het zogeheten onderverzekeren is de verzekerde som lager dan de werkelijke waarde.

Veelgestelde vragen

Laatste nieuws

Relevante begrippen

Onze verzekeringen