Reis

Op vakantie gaan is heerlijk, al is het maar een paar daagjes er tussenuit. Daarbij wil je onbezorgd kunnen genieten, zonder last te hebben van financiële zorgen.

De invulling van een vakantie is voor iedereen verschillend. De één zweert bij de wintersport, geeft daar zelfs z'n zomervakantie voor op. De ander heeft niet zoveel met sneeuw en vertoeft liever aan een warm strand. Of maakt rondreizen naar verre landen. Of gaat lekker kamperen met z'n gezin. Zoveel mensen, zoveel wensen.

Het kost altijd geld om op vakantie te gaan. Afhankelijk van het soort vakantie kunnen de kosten behoorlijk oplopen. Dat geld gooien we liever niet weg als we door omstandigheden toch niet kunnen gaan. Bovendien kunnen er tijdens de vakantie allerlei dingen gebeuren die je veel geld gaan kosten.

Daarvoor zijn de reisverzekering en annuleringsverzekering. Wel zo prettig want dan kun je in ieder geval onbezorgd op reis. En hoef je geen zorgen te hebben over onverwachte gebeurtenissen. Een annuleringsverzekering vergoedt de kosten als je de reis onverwachts moet annuleren door een ongeval, ziekte of of overlijden. De kortlopende of doorlopende reisverzekering biedt uitkomst voor medische kosten, bagagedekking of automobilistenhulp tijdens je vakantie. Daarnaast biedt deze verzekering ook dekking van de kosten bij een ongeluk en je wordt invalide of komt te overlijden.

Veelgestelde vragen

Laatste nieuws

Relevante begrippen

Onze verzekeringen