Recht

Een juridisch conflict met buren of werkgever kan een dure aangelegenheid zijn. Bij meningsverschillen kan het hoog oplopen, beide partijen willen immers hun recht halen. In dat geval kan men een rechstbijstandverzekering afsluiten.

Als je onrecht aangedaan wordt, wil je hier natuurlijk graag werk van maken. Helaas is gelijk hebben iets anders dan gelijk krijgen en is in Nederland "je recht halen" een bijzonder dure aangelegenheid. Met een rechtsbijstandverzekering zijn de kosten van juridische hulp gedekt.

Ook kan het voorkomen dat iemand anders zijn recht probeert te halen en jij hiervoor aansprakelijk wordt gesteld. In dat geval kun je een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Deze verzekering dekt de kosten voor schade waarvoor je aansprakelijk bent. Ook deze kosten kunnen al gauw oplopen doordat je bijvoorbeeld lichamelijk letsel bij iemand veroorzaakt.

Op Verzekeringen.com worden beide verzekeringen nader toegelicht en is het mogelijk deze te vergelijken. Daarnaast vind je een bron van informatie bij de veelgestelde vragen, relevante begrippen en het laatste actuele nieuws.

Veelgestelde vragen

Laatste nieuws

Relevante begrippen

Onze verzekeringen