Autoverzekering

Een autoverzekering vergelijken is soms nog best lastig. Welke dekking moet ik kiezen en waar vind ik de beste of goedkoopste autoverzekering? Denk daarom goed na over welke autoverzekering het best bij jou past. Na het kiezen van de dekking kun je de verschillende verzekeringen vergelijken en deze direct afsluiten.

Autoverzekering vergelijken

Wil je jouw autoverzekering vergelijken? Houd er dan rekening mee dat er verschillende mogelijkheden zijn. Een autoverzekering heeft namelijk drie verschillende dekkingsmogelijkheden; WA, WA-plus (casco) en Allrisk. Deze verschillende dekkingen worden hieronder verder uitgelegd. Na het bepalen van de dekking kun je zelf de verschillende verzekeraars vergelijken en vervolgens de beste kiezen. Een autoverzekering vergelijken kan zorgen voor een flinke besparingen, je kunt eenvoudig doen op dekking, maar ook op polisvoorwaarden en premie.


De autoverzekering kent drie dekkingen die vaak kunnen worden uitgebreid met een aanvullende dekking. In het overzicht hieronder vind je de verschillende dekkingen. Om een goedkope autoverzekering te vinden kun je hier op Verzekeringen.com vergelijken en iedere autoverzekering online afsluiten. Houd daarbij rekening met de verschillende soorten dekkingen:

WA-autoverzekering

Onder één ding kun je niet uit als je een auto hebt: de WA-dekking. WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Het gaat bij deze verzekering niet om schade die je aan je eigen auto hebt, die is niet gedekt. Alleen schade die jij bij een ander veroorzaakt is hiermee verzekerd. Dat moet, zo staat het in de wet. Op zich geen vreemde verplichting: met een auto kun je een ander veel schade bezorgen. Niet alleen aan zijn auto, fiets of brommer. Juist de kosten van letsel kunnen enorm in de papieren lopen. Die moet wel vergoed kunnen worden en de vraag is maar of jij dat soort bedragen kunt betalen. Daarom moet het verzekerd worden. Zo krijgt het slachtoffer van een ongeval bijna altijd zijn schade vergoed.

WA-plus autoverzekering

Mooi dat de schade van een ander gedekt is als jij een ongeluk veroorzaakt. Toch is het wel fijn als schade aan jouw eigen auto ook vergoed wordt. Die schade kan door van alles komen. Denk aan schade door het weer. Of als je auto gestolen wordt. Of als je per ongeluk een dier aanrijdt. Dit soort schades vallen onder de WA-plus dekking. Dan heb je dus de wettelijk verplichte WA-dekking, met daarbij schades aan jouw eigen auto waar jij niets aan kunt doen.

Schade aan jouw eigen auto bij een ongeval dat jouw eigen schuld is, is niet gedekt op de WA-plus verzekering. Deze dekking kennen we ook wel onder de namen WA beperkt casco, WA mini casco en WA extra.

Allrisk autoverzekering

Heb je een behoorlijk nieuwe auto? Dan wil je waarschijnlijk dat alle schade verzekerd is. Daarvoor hebben we de allrisk autoverzekering. Daarmee is alle schade aan jouw eigen auto gedekt. Het maakt daarbij niet uit of de schade jouw eigen schuld is. We kennen deze verzekering ook onder de namen Volledig casco of WA casco.


Als je de keuze hebt gemaakt tussen een WA-, WA plus- of Allrisk- dekking ben je er nog niet. Er zijn bij deze verzekering ook nog verschillende aanvullende dekkingen mogelijk:

Aanvullende dekkingen

 • Inzittendenverzekering

  Hiervan bestaan twee varianten: de ongevallenverzekering voor inzittenden en de schadeverzekering voor inzittenden. De ongevallenverzekering betaalt een vooraf afgesproken vast bedrag uit, de schadeverzekering alleen de werkelijk geleden schade. Die schade kan gaan om schade aan spullen, maar ook letselschade en 'gevolgschade'. Ook is smartengeld vaak meeverzekerd. De dekking geldt niet alleen voor degenen die meerijden, maar ook voor de bestuurder zelf.

 • Verkeersrechtsbijstand

  Deze verzekering dekt juridische hulp bij geschillen die zijn gekomen doordat je aan het verkeer deelneemt. Zit het als extra dekking in de verzekering, dan gaat het om geschillen rondom de auto. Heb je een module Verkeer afgesloten in je losse rechtsbijstandverzekering, dan geldt de dekking ook voor jouw deelname aan het verkeer als fietser of voetganger.

 • Pechhulp

  Soms kennen autoverzekeringen de mogelijkheid om pechhulp mee te verzekeren. Dat heeft alleen zin als je niet al bij de ANWB of een andere pechhulporganisatie bent aangesloten. En geen mobiliteitsservice hebt vanuit de autodealer. Dubbel - of zelfs driedubbel - verzekerd zijn voor hetzelfde is natuurlijk zonde.

Algemeen
Dekkingen
Opzeggen
Premie
Schade
Schadevrije jaren
Handige site! Alles voor mijn autoverzekering was snel geregeld. Ook de premievergelijking was overzichtelijk!

F. Vermeulen uit Dordrecht op maandag 1 september 2014

Mijn maandpremie ging van 56 euro naar 49 euro. Ideaal, voor haast dezelfde autoverzekering. mooie scherpe premie

Anoniem uit Emmer-Compascuum op woensdag 27 augustus 2014

ideaal dat ik voortaan alles online kan regelen. Alles was binnen no-time geregeld en nog goedkoop ook!!!

Arjen Romme uit Kapelle op dinsdag 26 augustus 2014

had wat vragen over m'n huidige autoverzekering, kreeg snel een duidelijk antwoord terug..

P. de Weck uit Hoofddorp op maandag 18 augustus 2014

Moest enige tijd wachten op goedkeuring, mar uiteindelijk heeft Verzekeringen.com alles voor mij geregeld..Top!!

Maijer uit Hellevoetsluis op donderdag 14 augustus 2014

Ik kon mijn autoverzekering snel afsluiten en ik had een duidelijk overzicht in de kosten.

W. Troost-Westraten uit Nieuwegein op woensdag 2 juli 2014

2021
2017
 • WA motorrijtuigenverzekeringsmarkt dieper in dal (27-10-2017)

  De WA-verzekeringsmarkt voor motorrijtuigen is opnieuw verslechterd. Dat concludeert de Nederlandsche Bank (DNB) naar aanleiding van een onderzoek onder verzekeraars.

 • Hoogste aantal autobranden sinds 2013 (23-10-2017)

  Het Centrum voor Verzekeringsstatistiek meldt dat er steeds vaker auto’s in vlammen opgaan. De eerste negen maanden van dit jaar lieten een stijging van 3 procent zien ten opzichte van vorig jaar.

 • 5 feitjes over de autoverzekering (03-10-2017)

  Autoverzekeringen kunnen behoorlijk ingewikkeld zijn. Om wat orde in de chaos te scheppen zetten we 5 feiten over de autoverzekering op een rij!

 • Vrouwen en mannen rijden evenveel schade (13-09-2017)

  Vrouwen claimen even vaak schade op de autoverzekering als vrouwen. Mannen zijn echter wel iets duurder voor een autoverzekeraar. Het gemiddeld schadebedrag ligt circa 14 procent hoger.

 • Autoverzekering duurst in Limburg (11-09-2017)

  De premie van een autoverzekering is onder andere afhankelijk van de plaats waar je woont. Iemand uit Amsterdam betaalt bijvoorbeeld meer premie, dan iemand uit Lutjebroek. Maar in welke provincie ben je nu het duurst uit en waar het goedkoopst?

 • Hogere premie autoverzekering na aanpassing richtlijn EU (30-08-2017)

  De Europese Commissie (EU) heeft plannen voor een eenduidige regelgeving omtrent autoverzekeringen binnen alle lidstaten. Hiermee wil de EU slachtoffers van een verkeersongeval beter beschermen tegen problemen met de autoverzekering.

 • Premies autoverzekeringen stijgen door smartphone (21-08-2017)

  Nationale Nederlanden gaat per oktober 2017 de premies van haar autoverzekeringen verhogen. De verhoging zou voortvloeien uit de stijging van de letselschadekosten en meerdere verzekeraars slaan hierover alarm.

 • Rijgedragverzekering voor kwart van automobilisten tegen 2020 (16-08-2017)

  Autoverzekeringen afhankelijk van het rijgedrag van de bestuurder zullen steeds verder aan populariteit toenemen verwacht marktonderzoekbureau GfK. Dat is de conclusie die zij deden aan de hand van een uitgebreid onderzoek onder 30.000 automobilisten.

 • Consumentenbond: ‘Forse stijging autopremies’ (24-07-2017)

  De premies voor autoverzekeringen zijn het afgelopen jaar flink gestegen. De prijzen voor nieuwe polissen zijn met maar liefst 16 procent gestegen zo blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.

 • Schorsing van verzekeringsplicht voor onbepaalde tijd ziet Blok niet zitten. (06-07-2017)

  Een schorsing van de verzekeringsplicht voor auto’s, maar dan voor onbepaalde tijd dat ziet minister Stef Blok van Veiligheid en Justitie niet zitten. De minister vreest dat wanneer de verzekeringsplicht voor onbepaalde tijd wordt geschorst het aantal wrakken op eigen terrein fors zal toenemen.

 • NN en Vodafone experimenteren met prepaid autoverzekering (28-06-2017)

  Nationale Nederlanden (NN) en Vodafone gaan experimenteren met een prepaid autoverzekering. Bundelz, zoals de autoverzekering moet gaan heten, richt zich op de ‘af&toe rijder’.

 • ANWB Veilig Rijden autoverzekering werpt vruchten af (22-06-2017)

  Automobilisten met een veilig rijden autoverzekering van de ANWB gaan veiliger autorijden. Cijfers van de ruim 9000 polishouders tonen na ongeveer een jaar een verbeterde rijstijl.

 • Autoverzekeraar gooit premie Tesla omhoog na onderzoek (07-06-2017)

  De premie voor een autoverzekering van Tesla bezitters wordt flink omhoog geschroefd. De Amerikaanse autoverzekeraar AAA is van mening dat eigenaren die in een Tesla rijden abnormaal vaak schade claimen, die zelfs duurder is dan andere voertuigen in diezelfde klasse.

 • Premie autoverzekering spekt staatskas (15-05-2017)

  De premie van een autoverzekering mag niet gebruikt worden om de staatskas te spekken. Dat stelt Leo de Boer, directeur Schade en Algemene Beleidszaken van het Verbond van Verzekeraars in het Financieele Dagblad (FD).

 • Speciale folie biedt uitkomst bij autoschade zonder dader (08-05-2017)

  Het Waarborgfonds Motorverkeer heeft een middel dat beter kan aantonen op welke manier parkeerschade veroorzaakt is aan je auto. Spurfix moet uitkomst bieden bij twijfelgevallen.

 • Premie autoverzekering Zelf stijgt (10-04-2017)

  De premies voor de autoverzekering van Zelf gaan stijgen. Dat meldt de internetverzekeraar in een brief aan verzekerden. Zelf is niet de eerste verzekeraar waar de premies van de autoverzekering stijgen.

 • Meer schade door parkeersensoren (03-04-2017)

  Parkeersensoren met geluidssignalen bezorgen verzekeraars hogere kosten in plaats van minder. Automobilisten gebruiken de sensoren verkeerd of zetten de ‘irritante’ piepjes uit.

 • Verzekeringsgeld opstrijken door nepcrash (27-03-2017)

  Verzekeringsgeld opstrijken door expres een aanrijding te veroorzaken. Het gebeurt steeds vaker. Het aantal van dit soort fraudegevallen steeg vorig jaar flink ten opzichte van een jaar eerder.

 • Overstappen van autoverzekering niet moeilijk (22-03-2017)

  Wisselen van autoverzekering wordt door consumenten niet als lastig ervaren. Dat is de conclusie naar aanleiding van een onderzoek van GfK die zij uitvoerden in opdracht van de AFM.

 • Situatie autoverzekeringsmarkt blijft zorgwekkend (01-03-2017)

  Motorrijtuigverzekeringen zijn nog even verlieslijdend als in 2014. Deze conclusie trekt De Nederlandsche Bank (DNB) naar aanleiding van de jaarlijkse uitvraag over motor WA boekjaar 2015.

 • Premie autoverzekering Centraal Beheer omhoog (20-02-2017)

  Verzekeraar Centraal Beheer gaat de premies van haar autoverzekeringen per half april van dit jaar verhogen. Dat meldt de verzekeraar in een brief aan haar verzekerden.

 • Minder kans op pechgevallen met SlimOpWeg-dongel van Interpolis (13-02-2017)

  Verzekeraar Interpolis introduceert een dongel waarmee pech aan je auto kan worden voorkomen. Het apparaatje stimuleert bovendien ook een veilige en kostenbesparende rijstijl.

 • Nationale Nederlanden test app voor het verzekeren van korte ritjes (09-02-2017)

  Verzekeraar Nationale-Nederlanden (NN) gaat een nieuwe verzekeringsapp testen waarmee je een tijdelijke autoverzekering af kunt sluiten wanneer je de auto van een ander leent.

2016
 • Schade schuldloze derde voortaan direct geregeld (19-12-2016)

  In- of opzittende die betrokken raken bij een ongeval kunnen voortaan direct de schade regelen met de verzekeraar van het voertuig waar hij/zij in of op zit. Dat werd vorige week tijdens de algemene ledenvergadering van het Verbond van Verzekeraars besloten.

 • Slimme autoverzekering nog niet in trek bij Nederlandse consument (29-11-2016)

  Slimme autoverzekeringen zijn nauwelijks in trek bij de Nederlandse automobilist. Het premievoordeel dat deze manier van verzekeren zou opleveren weegt niet op tegen het privacy nadeel dat de consument ondervindt. Desondanks zou de bereidheid om over te stappen van autoverzekering zijn toegenomen.

 • Verkeersveiligheid in Nederland neemt af (02-11-2016)

  Het aantal verkeersongevallen waarbij auto’s betrokken zijn is het afgelopen jaar flink gestegen. Hierdoor daalt de verkeersveiligheid in Nederland. Dat blijkt uit cijfers van de Risicomonitor Verkeer van het Verbond van Verzekeraars.

 • Prepaid pechhulp: een goedkoper alternatief voor dure pechhulp verzekeringen? (17-10-2016)

  Pechhulp zonder hoge abonnementskosten. Het lijkt de ideale oplossing voor autobezitters die niet veel problemen voorzien met hun voertuig. Maar hoe werkt deze prepaid pechhulp, hoe zit het met de kosten en welke pechhulp on demand wordt er dan geboden?

 • ANWB Veilig Rijden Autoverzekering populair (01-08-2016)

  De Veilig Rijden Autoverzekering van de ANWB blijkt populairder dan vooraf werd verwacht. Inmiddels hebben de eerste 1.000 verzekerden de autoverzekering afgesloten sinds de lancering midden juni. Met name de leeftijdscategorie van 25 tot 45 jaar toont interesse, maar tegen verwachting in ook bestuurders van 45 tot 59 jaar.

 • Samen profiteren van schadevrije jaren bij autoverzekering (14-07-2016)

  Als het aan de Consumentenbond ligt gaan autoverzekeraars niet alleen schadevrije jaren toekennen aan de hoofdverzekerde, maar ook aan de regelmatige bestuurders van een auto. Op die manier profiteren je partner en eventueel regelmatige bestuurders ook van de opgebouwde premiekorting op de autoverzekering.

 • Helft ouders maakt geen afspraken over autoschade (12-07-2016)

  Verzekeraar Univé heeft door onderzoeksbureau Gfk onderzoek laten doen naar hoe jongeren en ouderen kijken naar onder andere autobezit en autoverzekeringen. Daaruit blijkt dat de helft van de ouders geen afspraken maakt over betalen van schade. Terwijl 17% van de ouders wel eens een uitgeleende auto met schade heeft teruggekregen.

 • Cw0 lanceert autoverzekering voor Duitse auto’s (21-06-2016)

  Het nieuwe verzekeringslabel Cw0 lanceert volgende week een autoverzekering speciaal voor eigenaren van Duitse auto’s uit het duurdere segment. De nieuwe autoverzekering biedt allrisk en WA+ dekking voor o.a. Audi’s, Mercedessen en BMW’s. Volgens de initiatiefnemers is er behoefte aan een dergelijke verzekering.

 • Eerste autoverzekering voor zelfrijdende auto’s gelanceerd (14-06-2016)

  De Britse verzekeraar Adrian Flux beweert de eerste te zijn die een autoverzekering heeft ontwikkeld voor zelfrijdende auto’s. De nieuwe autoverzekering is speciaal ontwikkelt voor automobilisten in het Verenigd Koninkrijk die al een auto hebben met autonome rijeigenschappen, zoals ‘self-parking’ en Tesla’s Autopilot.

 • ANWB lanceert nieuwe autoverzekering (13-06-2016)

  Nederland is opnieuw een rijgedragverzekering rijker, dit keer lanceert de ANWB een dergelijke autoverzekering. Automobilisten kunnen met de ANWB Veilig Rijden Autoverzekering korting krijgen op hun premie, wanneer zij veilig rijden. De vereniging wil hiermee veilig rijden stimuleren en de schadelast te verminderen.

 • Autoverzekering aanzienlijk duurder in 2016 (06-06-2016)

  Autoverzekeringen zijn in 2016 een stuk duurder geworden. De premie bij de WA-autoverzekering steeg het sterkst, namelijk op jaarbasis 20 procent ten opzichte van eind 2015. Verzekeraars zouden mogelijk de verliezen die men afgelopen jaren op de autoverzekering hebben geleden, willen verminderen.

 • Verbond gaat first party-autoverzekering onderzoeken (30-05-2016)

  Het Verbond van Verzekeraars gaat de zogeheten first party-autoverzekering onderzoeken. Branchevereniging van Nederlandse Letselschade Experts (NLE) ziet vooral risico’s, die de rechten van ongevalslachtoffers ernstig kunnen schaden. Bij deze directe verzekering handelt de verzekeraar de schade af voor zijn of haar eigen verzekerde.

 • Meerderheid autoverzekeraars negeert uniformering schadevrije jaren autoverzekering (24-05-2016)

  Meer dan de helft van de autoverzekeraars negeert de nieuwe regels die moeten zorgen voor uniformering van schadevrije jaren bij de autoverzekering. Dat blijkt uit onderzoek van MoneyView die onderzoek deden naar de nieuwe regeling. Veel verzekeraars lappen de nieuwe regels dus voorlopig aan hun laars.

 • Automobilisten maar weinig vertrouwen in ‘zwarte doos’ (11-05-2016)

  Ondanks het feit dat veel jongeren wel interesse hebben in het delen van gegevens over hun rijgedrag in ruil voor korting op de premie van de autoverzekering, zijn veel automobilisten nog wantrouwend. De zogeheten ‘zwarte doos’ zou namelijk niet per definitie bewijzen dat men ook echt een betere rijder is.

 • Autoverzekeraars grootste moeite zwarte cijfers te schrijven (09-05-2016)

  Nederlandse autoverzekeraars hebben de grootste moeite om zwarte cijfers te schrijven. Voorlopig is er niet veel verbetering te verwachten en blijven verzekeraars verliezen maken. De hogere schadelast door dure elektronica in auto’s, nieuwe regels en ander claimgedrag zijn voorbeelden van externe factoren waar verzekeraars mee kampen.

 • Autoverzekering: minder schadeclaims, hogere schadelast (11-04-2016)

  Het aantal autoschades daalt al jaren, maar de schadelast wordt door alle elektronica in auto’s steeds hoger. Auto’s worden dus veiliger, maar mocht je schade rijden dan zorgt dit vaak wel voor hogere kosten. Expertisebureau CED concludeert dit in het rapport ‘Moving forward in mobility’.

 • Autokleur bepalend voor premie autoverzekering? (06-04-2016)

  Met een zwarte auto zijn verzekerden met een autoverzekering bij Reaal, Route Mobiel en Zelf duurder uit dan met een andere kleur auto. Onderzoek van de Consumentenbond laat zien dat de kleur van de auto bij deze verzekeraars van invloed is op de premie van de autoverzekering; in sommige gevallen een verschil van vier tot bijna tien procent.

 • Grote verschillen bij autoverzekering met nieuwwaarderegeling (05-04-2016)

  Bij het verzekeren van een nieuwe auto kan de nieuwwaarderegeling een groot verschil maken. In deze regeling gaat de verzekeraar bij een schade uit van de nieuwwaarde van de auto, in plaats van de dagwaarde. Uit onderzoek van Verzekeringen.com blijkt dat het verschil zelfs kan oplopen tot €10.000.

 • Helft Nederlanders betaalt te veel voor autoverzekering (31-03-2016)

  Volgens onderzoek van GfK kiest 1 op de 3 Nederlanders bij een nieuwe autoverzekering voor een te hoge dekking. Ruim de helft van de autobezitters zouden hierdoor oververzekerd zijn en onnodig een hoge premie betalen voor hun autoverzekering. Verder blijkt dat hoe hoger de cataloguswaarde, hoe hoger het aandeel oververzekerden.

 • Impact van telematica op autoverzekering en verzekeraars (22-03-2016)

  De toenemende telematica in de auto gaat straks veel impact hebben op de autoverzekering en hoe verzekeraars risico’s inschatten. Daarnaast zullen nieuwe technologieën het frauderen met verzekeringen lastiger maken. De BBC heeft een aantal gevolgen van telematica op een rijtje gezet.

 • Verzekeraars investeren in dekking voor auto uitlenen (16-03-2016)

  In de Verenigde Staten gaat de verzekeringsgroep State Farms’ een autoverzekering lanceren waarbij het uitlenen van de auto is verzekerd. Autobezitters die hun auto uitlenen zijn op dit moment vaak afhankelijk van hun reguliere autoverzekering en eventueel wat het verhuurplatform biedt.

 • Pay-how-you-drive autoverzekering in Groot-Brittannië met 40% gestegen (14-03-2016)

  De pay-how-you-drive autoverzekering is in Groot-Brittannië erg populair. Recent onderzoek heeft uitgewezen dat de verkoop van deze nieuwe autoverzekering in het afgelopen jaar met ruim 40% is gestegen. Bestuurders kunnen op basis van goed rijgedrag ruim 1.000 Britse pond per jaar besparen.

 • 'Autoverzekeraars in negatieve spiraal' (25-02-2016)

  Volgens DNB zijn de slechte resultaten van autoverzekeraars niet te wijten aan de toenemende schadelast, maar doordat verzekeraars vaak niet-kostendekkende premies aanbieden in de hoop meer marktaandeel te veroveren. De toezichthouders is dan ook niet mals met zijn oordeel en noemt de huidige situatie ongewenst.

 • Google stopt met autoverzekeringen vergelijken (24-02-2016)

  Volgens diverse media stopt Google alweer met zijn vergelijkingstool voor autoverzekeringen, creditcards en hypotheken. De dienst Google Compare zou niet hebben gebracht wat vooraf werd verwacht. De zoekgigant heeft inmiddels ook zelf bekendgemaakt dat het per 23 maart stopt met de vergelijkingstool.

 • Recordaantal Belgen krijgt geen autoverzekering (20-01-2016)

  Nog niet eerder zijn zoveel Belgische automobilisten voor een autoverzekering geweigerd. Het aantal ingediende dossiers, bij Tariferingsbureau Auto, steeg met ruim 27 procent ten opzichte van een jaar eerder. Belgische autoverzekeraars hebben in de periode van 1 november 2014 tot en met 31 oktober 2015 ruim 33.310 bestuurders geweigerd.

 • Helft meer autoruitschades door winterweer (19-01-2016)

  Nederland heeft vooral vanaf begin januari te maken met winterweer. Met name in het noorden van het land is het oppassen geblazen. Carglass laat weten dat het aantal ruitschades in de afgelopen periode is toegenomen met 50 procent. De ruitschade wordt vooral veroorzaakt door ‘vliegende ijsblokken’ van vrachtauto’s.

 • Autonome auto's bedreigen branche van autoverzekeringen (15-01-2016)

  Autoverzekeringen zijn tot op heden ingericht en afgestemd op bestuurders van auto’s, zodat bij ongelukken bijvoorbeeld de aansprakelijkheid kan worden vastgesteld. In een auto zonder bestuurder zal de vaststelling van aansprakelijkheid op een andere manier vorm krijgen.

 • Toename diefstal van auto-onderdelen zorgt voor flinke schade (13-01-2016)

  Steeds vaker worden auto-onderdelen gestolen; van sturen en wielen tot airbags en navigatiesystemen. Brancheorganisatie BOVAG, stichting Verzekeraars Bestrijden Voertuigcriminaliteit en verzekeraar Bovemij constateren dat de diefstal van auto-onderdelen voortdurend toeneemt en spreken hun zorgen uit.

 • Automobilisten niet happig op delen van privacy (12-01-2016)

  Volgens The Wall Street Journal kijken autoverzekeraars naar mogelijkheden om trackingsystemen in auto’s te krijgen om rijgedrag te monitoren. Automobilisten zijn echter nog niet happig op het delen van hun privacy. Verzekeraars willen deze persoonlijke data gebruiken om nieuwe risicofactoren inzichtelijk te krijgen.

 • Veranderingen schadevrije jaren bij autoverzekering (08-01-2016)

  Het was al enige tijd bekend dat met ingang van 1 januari 2016 veranderingen werden ingevoerd ten aanzien van de schadevrije jaren bij de autoverzekering. Nu de invoering een feit is, kan gekeken worden wat de gevolgen zijn in de praktijk zijn.

 • Minder claims op autoverzekering door gladheid (06-01-2016)

  In eerste instantie worden bij gladheid meer schadeclaims verwacht op de autoverzekering. Toch blijkt het tegendeel waar te zijn, doordat mensen in Noord-Nederland gisteren massaal thuis bleven. Volgens verzekeraar Univé zijn er zelfs minder schademeldingen dan normaal.

2015
 • 5 Tips om geld te besparen op de autoverzekering (29-12-2015)

  Er zijn vijf simpele tips die op een eenvoudige manier kunnen leiden tot het besparen van geld op de premie van de autoverzekering. Dat geldt voor iedereen, zoals voor degene die al jarenlang dezelfde polis heeft en er verder niet naar omkijkt.

 • Korting op autoverzekering zonder delen van privacy (16-12-2015)

  Steeds meer verzekeraars bieden de mogelijkheid om korting op de premie van de autoverzekering te verdienen aan de hand van goed rijgedrag. De zogeheten rijgedragverzekering heeft echter al voor veel ophef gezorgd. Bestuurders zouden dit namelijk zien als privacy schending.

 • Premieverschillen in Nederland bij autoverzekeringen vergelijken (04-12-2015)

  Bij het vergelijken van autoverzekeringen wordt al snel duidelijk dat er verschillen in premies zijn te ontdekken. De premieverschillen in Nederland zijn gebaseerd op meerdere factoren, waarbij uit onderzoek is gebleken dat er op lokaal niveau extreme verschillen zijn te zien.

 • Autoverzekering afsluiten als 17-jarige: wat zijn de mogelijkheden? (30-11-2015)

  Op 17-jarige leeftijd kan het rijbewijs gehaald worden. Het lijkt logisch dat de minderjarige vervolgens ook een auto op naam kan zetten en de auto kan verzekeren. Bij het op naam zetten loopt de minderjarige vast en ook bij het afsluiten van een autoverzekering zullen de nodige obstakels ontstaan.

 • Aantal schadeclaims met ‘zwakke verkeersdeelnemers’ stijgt (26-11-2015)

  Verzekeraars constateren weliswaar een daling van het aantal schadeclaims waarbij auto’s zijn betrokken, toch stijgt het aantal aanrijdingen van auto’s met fietsers en voetgangers. Dat blijkt uit cijfers van de eerste Risicomonitor Verkeer van het Verbond van Verzekeraars.

 • ‘Afro-Amerikanen betalen meer voor autoverzekering’ (25-11-2015)

  In Amerika moeten Afro-Amerikanen veel meer betalen voor hun autoverzekering. De premies liggen in sommige gevallen zelfs 70% hoger. Dat blijkt uit onderzoek door de Consumer Federation of America.

 • Location-based schadeherstel bij autoverzekering (24-11-2015)

  Verzekerden die een autoverzekering hebben afgesloten bij Zeker.me kunnen per direct gebruikmaken van location-based schadeherstel. Na het invullen van het online schadeformulier ziet de verzekerde, op basis van zijn locatie, direct een overzicht van reparateurs in de buurt.

 • Directe verzekering als toekomstige autoverzekering (23-11-2015)

  Het Verbond van Verzekeraars onderzoekt in verband met de technologische ontwikkelingen of een directe verzekering tot de mogelijkheden behoort, waarbij schade direct wordt uitgekeerd in tegenstelling tot uitkering van schade bij de huidige autoverzekering.

 • Liever geen deuk in je relatie door autoschade? Check je autoverzekering! (03-11-2015)

  Partners die door autoschade liever geen deuk in de relatie hebben, kunnen maar beter zorgen voor een goede autoverzekering. Ruim 17 procent van de autoschades zorgt namelijk voor een deuk in de relatie. Veel bestuurders denken daarnaast verzekerd te zijn voor schade terwijl dit niet altijd het geval is.

 • Rijders in Honda claimen relatief vaker schade via autoverzekering (30-10-2015)

  Eigenaren van een Honda zijn in 2014 relatief gezien het vaakst betrokken geweest bij ongelukken in het verkeer. Dat brengt met zich dat er in verhouding ook vaker door hen een claim via de autoverzekering is ingediend.

 • Wat zou James Bond betalen voor een autoverzekering? (27-10-2015)

  Gister ging wereldwijd de nieuwe James Bondfilm Spectre in première. Mr. Bond, Daniel Craig, rijdt zoals in vorige Bondfilms ook het geval was, in bolides waar de meesten van ons alleen maar van kunnen dromen. Maar wat zijn de kosten van de autoverzekering voor deze wagens en is het überhaupt mogelijk deze te verzekeren?

 • Voogd & Voogd introduceert rijgedragverzekering (19-10-2015)

  Ook assuradeur Voogd & Voogd introduceert een rijgedragverzekering. In navolging van verschillende andere verzekeraars biedt de assuradeur verzekerden korting met een zogeheten pay-how-you-drive module. De module wordt aangeboden onder de naam ChipWise.

 • Moeilijkheden bij afsluiten autoverzekering met een strafblad (29-09-2015)

  Er zijn talloze personen in Nederland die een strafblad hebben en deze groep kan moeite ondervinden met het afsluiten van een autoverzekering. Het is niet zo dat een strafblad inhoudt dat de rijvaardigheid niet goed is, maar er zijn dan wel andere factoren die meespelen.

 • Goedkopere autoverzekering door veiligere auto (10-09-2015)

  In België gaan twee grote autoverzekeraars klanten korting geven op de premie van de autoverzekering als zij investeren in rijhulpsystemen. In sommige gevallen kunnen bestuurders zo’n 40 tot 100 euro per jaar besparen. De verzekeraars willen hiermee het aantal ongevallen verminderen.

 • ‘Britse autoverzekeraars zouden dashcam-kortingen moeten bieden’ (09-09-2015)

  Vergelijkingssite uSwitch.com pleit ervoor dat Britse verzekeraars korting geven aan automobilisten die een dashcam gebruiken. Onderzoek heeft volgens de Britse vergelijker aangetoond dat een dashcam tijd en geld bespaart voor zowel de automobilist als de verzekeraar.

 • Trucjes van verzekeraars met schadevrije jaren (07-09-2015)

  Autoverzekeraars zoeken naar manieren om zoveel mogelijk auto’s te verzekeren, zonder dat ze teveel rendement moeten weggeven. Een effectieve manier om dit te realiseren is door de polisvoorwaarden te versoberen, maar om reputatieschade te voorkomen zijn ze daar voorzichtig mee.

 • Verzekeraar ASR lanceert Rij Veilig app (02-09-2015)

  ASR heeft vandaag op de website melding gemaakt van de Rij Veilig app. Deze app moet de veiligheid in het verkeer verbeteren door functies die afleiden te blokkeren bij een snelheid hoger dan 15 kilometer per uur. De app is voorlopig alleen voor Android-gebruikers gratis beschikbaar en men hoeft geen klant te zijn.

 • Autoschade op vakantie en beroep op de autoverzekering (27-08-2015)

  Wie met de auto op vakantie gaat of er zelfs een autovakantie van maakt met meerdere bestemmingen, kan altijd met pech of autoschade te maken krijgen. Er kan dan een beroep op de autoverzekering worden gedaan, maar wordt de schade wel vergoed?

 • Is de rijgedragverzekering wel zo veilig? (13-08-2015)

  Op dit moment een grote hype: de rijgedragverzekering. Klinkt goed, korting op de premie van de autoverzekering wanneer je veilig rijdt. Maar is een stekker in je auto die het rijgedrag registreert wel zo veilig? Grote verzekeraars gebruiken dergelijke methoden, maar is men bewust van de kwetsbaarheid voor hackers?

 • Nieuwe website voor het vergelijken van rijgedragverzekeringen (28-07-2015)

  De website Rijgedragverzekering.nl maakt het mogelijk voor consumenten om verschillende rijgedragverzekeringen te bekijken en vervolgens af te sluiten. De zogeheten pay-how-you-drive-verzekeringen kunnen met goed rijgedrag zorgen voor een lagere premie van de autoverzekering.

 • Steeds meer Griekse automobilisten rijden onverzekerd rond (23-07-2015)

  Door de vele bezuinigingen hebben veel Grieken moeite om rond te komen. Dat leidt er ook toe dat het aantal onverzekerde voertuigen in het land met de dag stijgt. Verzekeraars proberen zelfs met een autoverzekering voor een aantal dagen nog wat inkomsten te genereren.

 • Veiliger rijden voor goedkopere autoverzekering (20-07-2015)

  Een goedkopere autoverzekering doordat je veiliger rijdt. Deze nieuwe autoverzekering heeft RISK Verzekeringen in samenwerking met Nationale-Nederlanden gelanceerd. Volgens de verzekeraar is het uiteindelijke doel om automobilisten attent te maken op hun rijgedrag en de verkeersveiligheid te vergroten.

 • Premie autoverzekering gaat mogelijk omhoog (09-07-2015)

  De kans is groot dat de premie van de autoverzekering omhoog gaat. Verzekeraars staan volgens De Nederlandsche Bank (DNB) onder grote druk vanwege verliezen. Deze verliezen zouden met name zijn ontstaan doordat er veel meer schade wordt uitgekeerd bij de afhandeling van een verkeersongeval, dan dat er geld binnenkomt bij verzekeraars.

 • Zelfrijdende auto leidt tot nieuwe focus verzekeraars (07-07-2015)

  Zoekgigant Google heeft plannen om de zelfrijdende auto in 2020 op de markt te brengen. De auto heeft inmiddels ruim 1,6 miljoen kilometer gereden zonder een ongeluk te veroorzaken. Deze ontwikkelingen zorgen ervoor dat verzekeraars voor een uitdaging komen te staan. Waar moeten zij hun winstgevendheid nog vandaan halen?

 • Autoverzekering - Grote premieverschillen tussen vergelijkingssites (06-07-2015)

  Op de autoverzekering kan er veel bespaard worden door de premies van de tientallen verzekeraars met elkaar te vergelijken. Uit onderzoek van Verzekeringen.com blijkt dat je eigenlijk ook vergelijkingssites weer moet gaan vergelijken. Er zitten namelijk ook verschillen tussen de diverse vergelijkers, zelfs bij dezelfde verzekeraars.

 • Britse verzekeraar gebruikt software en videobeelden bij ongevallen (02-07-2015)

  De Britse verzekeraar Admiral gaat videobeelden die door Google Earth zijn gemaakt van de locatie, gebruiken direct na een ongeval. Daarnaast ontvangt de verzekeraar data over de snelheid en het remgedrag. Admiral hoopt zo veel nuttige informatie te krijgen die anders achteraf met mogelijke fouten door de verzekerde zelf moet worden verstrekt.

 • Met caravan achter de auto op vakantie? (01-07-2015)

  Er zijn veel mensen die ervoor kiezen om met de caravan achter de auto op vakantie te gaan. Niemand gaat er bij voorbaat vanuit dat er een ongeluk kan gebeuren of dat er op de camping ineens een hevige hagelbui komt die inslag veroorzaakt op het dak van de caravan. Het is echter toch goed om daar even bij stil te staan voor vertrek en te kijken of de autoverzekering en de caravanverzekering voldoet.

 • Controleer je autoverzekering voor je op vakantie gaat (25-06-2015)

  Ieder jaar kiezen veel mensen ervoor om met de auto op vakantie te gaan naar het buitenland. Er wordt dan vaak nog wel aandacht besteed aan de auto zelf om deze te laten controleren of een onderhoudsbeurt uit te voeren. Maar ook gedacht aan je autoverzekering?

 • Mobiele website eXtender gelanceerd door Stichting Schadegarant (08-06-2015)

  Stichting Schadegarant heeft vandaag een mobiele website gelanceerd: eXtender. Consumenten kunnen via de website autoschade aan het Schadegarantnetwerk aanbieden. Ze krijgen vervolgens binnen 24 uur drie offertes van leden uit het netwerk.

 • Online autoverzekering vaakst afgesloten via ANWB (03-06-2015)

  Uit een onderzoek dat door WUA is uitgevoerd, blijkt dat de website van ANWB favoriet is onder consumenten die online een autoverzekering willen afsluiten. De vindbaarheid is uitstekend en de conversie is hoog.

 • Minder claims op autoverzekering door vibrerend stuur? (28-05-2015)

  Slaperig autorijden is een van de grootste gevaren in het verkeer. Onderzoekers hebben al diverse systemen ontwikkeld met sensoren die er voor zorgen dat je niet in slaap valt achter het stuur. Het Britste bedrijf ARM heeft nu een stuur ontwikkelt die gaat vibreren wanneer je in slaap dreigt te vallen.

 • Helft verzekeraars vergoedt schade bij drankongeluk (27-05-2015)

  Meer dan de helft van de verzekeraars vergoeden schade die jij bij andere veroorzaakt nadat je met een slok te veel achter stuur bent gekropen. De Vereniging Verkeersslachtoffers pleit er daarom voor dat alle verzekeraars een zogeheten alcoholclausule in de polis van de autoverzekering opnemen.

 • Premie autoverzekering binnen 5 jaar gehalveerd (26-05-2015)

  In de toekomst komen er zelfrijdende auto’s op de wegen, maar nu al zijn er ontwikkelingen op het gebied van semi-zelfrijdende auto’s. Deze ontwikkeling zorgt er volgens experts voor dat de premie autoverzekering binnen 5 jaar gehalveerd wordt.

 • Skoda-rijders claimen minste schade via autoverzekering (19-05-2015)

  Er is een onderzoek uitgevoerd door Generali onder eigen verzekerden en daaruit is gebleken dat Skoda-rijders het minste schade veroorzaken in het verkeer en daardoor minder vaak een beroep doen op de autoverzekering.

 • 40% schadeclaims autoverzekering als gevolg van achteruit parkeren (08-05-2015)

  Er is een onderzoek uitgevoerd door Allianz Centrum voor Techniek en Auto-onderdelenfabrikant Continental AG. Daaruit is gebleken dat van alle aansprakelijkheidsclaims via de autoverzekering maar liefst 40% te wijten is aan het parkeren.

 • Lagere premie autoverzekering door dashboard camera? (30-04-2015)

  In Rusland is rijden met een dashboard camera verplicht door verzekeraars. Hier in ons land merken verzekeraars nog weinig van de dashcam, die wel in populariteit toeneemt. Verzekeraars geven echter wel aan dat het een nieuwe bron van bewijsmateriaal vormt. Gaat de zogeheten ‘dashcam’ straks zorgen voor lagere premie voor de autoverzekering?

 • Terugvaltabel schadevrije jaren autoverzekering vanaf 2016 (22-04-2015)

  De regels ten aanzien van schadevrije jaren voor de autoverzekering worden verder aangescherpt voor verzekeraars. Met ingang van 1 januari 2016 gebruiken alle verzekeraars dezelfde terugvaltabel voor schadevrije jaren.

 • Rijden onder invloed van alcohol en gevolgen autoverzekering (16-04-2015)

  Een drankje drinken en autorijden is een slechte combinatie. Zeker als je meer alcohol hebt gedronken dan wettelijk is toegestaan. In dat geval kan dat namelijk gevolgen hebben voor de autoverzekering bij het ontstaan van schade.

 • Minder schadeclaims autoverzekering door zachte winter (14-04-2015)

  De zachte winter heeft ervoor gezorgd dat er minder schadeclaims via de autoverzekering zijn ingediend. Opvallend is dat het aantal schadeclaims al een aantal jaren daalt door het uitblijven van strenge winters.

 • ANWB No-claim tool als hulpmiddel voor claimen van schade (09-04-2015)

  Schade claimen via de autoverzekering is niet altijd even gunstig, want dat kan invloed hebben op de hoogte van de no-claimkorting. De ANWB heeft nu een tool ontwikkeld, waarmee bepaald kan worden of het claimen van schade gunstig is of niet.

 • Meer allrisk autoverzekeringen door stijging nieuwe personenauto’s (07-04-2015)

  In het eerste kwartaal van 2015 zijn er meer nieuwe personenauto’s verkocht in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. Deze stijging heeft dan ook invloed op het aantal allrisk autoverzekeringen dat is afgesloten.

 • Burgerlijke staat zorgt voor goedkopere autoverzekering (30-03-2015)

  Een Amerikaanse studie heeft aangetoond dat de burgerlijke staat van invloed is op de premie van de autoverzekering in de V.S. Getrouwd zijn zorgt er namelijk in de meeste staten voor dat je goedkoper uit bent voor de autoverzekering. Daarnaast betalen ook vrouwen en oudere mensen minder voor hun verzekering.

 • Te weinig aandacht besteden aan autoverzekering kost onnodig geld (26-03-2015)

  Veel Nederlanders besteden weinig aandacht aan hun autoverzekering. Hierdoor weet men weinig over de afgesloten verzekering en wordt vaak onnodig te veel betaald.

 • Premie autoverzekering op basis van gereden kilometers (19-03-2015)

  MetroMile is een verzekeraar in de Verenigde Staten die automobilisten een autoverzekering op maat aanbiedt. De premie van de autoverzekering wordt namelijk vastgesteld op basis van het exact aantal gereden kilometers.

 • Derde van jonge bestuurders in Engeland onvoorbereid na auto-ongeluk (03-03-2015)

  Een derde van het aantal jonge bestuurders in Engeland weet niet goed om te gaan met een ‘crash situatie’. Dat blijkt uit onderzoek van verzekeraar Ingenie onder jongeren tussen de 17 en 24 jaar.

 • Korting op premie autoverzekering met Ohra pilot (23-02-2015)

  De pilot van Ohra 'Pay How You Drive' stelt deelnemers in de gelegenheid om hun rijgedrag te laten registreren. Op basis van de proef kunnen de bestuurders die deelnemen eventueel in aanmerking komen voor een korting op de premie van de autoverzekering.

 • Impact van zelfrijdende auto's op autoverzekering (11-02-2015)

  Er wordt veel geschreven over de impact van de zelfrijdende auto op de autoverzekering. Verschillende onderzoeken voorspellen dat de eerste zelfrijdende auto’s al voor 2025 op de markt komen. Maar hoe zit het straks met de aansprakelijkheid en premiebepaling?

 • Claims autoverzekering komen het vaakst van Mitsubishi-rijders (06-02-2015)

  Automobilisten die een Mitsubishi in het bezit hebben en Rotterdammers, blijken vaker schade te veroorzaken in het verkeer. Dat heeft uiteraard ook betrekking op het aantal claims dat ingediend wordt via de autoverzekering.

 • Dag van ontvangst opzegging autoverzekering is bepalend (21-01-2015)

  Een autoverzekering wordt pas beëindigd op het moment dat de opzegging door de verzekeraar is ontvangen. Dat is ook van toepassing als de verzekerde een eerdere einddatum bij de opzegging heeft vermeld.

 • AllSecur: korting op autoverzekering door veilige auto (20-01-2015)

  Verzekeraar AllSecur wil klanten die bewust investeren in veiligheidsvoorzieningen korting geven op de autoverzekering. Deze actieve veiligheidsvoorzieningen zouden er namelijk voor moeten zorgen dat er minder schade wordt gereden. De autoverzekeraar gaat tijdens de pilot bestuderen of deze veiligere auto’s ook echt minder schade rijden.

 • Autoverzekering vergelijken en afsluiten via Google (13-01-2015)

  Zoekgigant Google zou volgens persbureau Reuters van start gaan met verkoop van autoverzekeringen. Onder de bedrijfsnaam ‘Google Compare Auto Insurance’ zou de internetgigant een pilot willen starten met een vergelijkingssite voor autoverzekeringen. Vooralsnog gaat het om een pilot in een van ’s wereld grootste markten, de VS.

2014
 • Fairverzekering krijgt prijs voor chipin die premie autoverzekering aanpast (26-11-2014)

  Fairverzekering heeft de Generali AM Innovatieprijs 2014 toegekend gekregen voor het toepassen van de Chipin-technologie. Daarbij wordt de premie van de autoverzekering aangepast aan de hand van het rijgedrag van de automobilist.

 • Grootschalig georganiseerde fraude met autoverzekering (06-11-2014)

  In Groot-Brittannië zijn er criminele bendes actief die opzettelijk met de auto ongelukken veroorzaken om via de autoverzekering van de andere betrokkene geld te claimen voor materiële en immateriële schade.

 • Minder claims op autoverzekering verwacht bij zelfrijdende auto’s (13-10-2014)

  Verzekeraars die autoverzekeringen aanbieden, kunnen een grote inkomstenbron verliezen op het moment dat er zelfrijdende auto’s gaan deelnemen aan het verkeer. De premies van autoverzekeringen vormen nu nog een grote bron van inkomen.

 • Verzekeraars tonen coulance na kettingbotsingen A58 (18-09-2014)

  Daags na de uitzonderlijke kettingbotsingen op de A58 tussen Goes en Middelburg in Zeeland gaan verzekeraars samenwerken om de afwikkeling van de schade op te pakken. Daarbij zullen de verzekeraars geen onderscheid maken tussen WA- en WA-casco dekking.

 • Premie autoverzekering het hoogst voor Rotterdammers (11-09-2014)

  Er zit nogal wat verschil in de hoogte van de premie WA autoverzekering in delen van Nederland. Zo is gebleken dat de Rotterdammers met een auto voor de WA verzekering de hoogste premie moeten betalen.

 • Verzekeren bij Fairzekering – onze ervaringen (10-09-2014)

  Eerder schreven wij al over de nieuwe autoverzekeraar Fairzekering. Wij hebben de nieuwe autoverzekering ook uitgetest. Hoe werkt de device en hoe veilig moet je rijden om recht te hebben op een teruggave van 35 procent van de betaalde maandpremie?

 • Korting op de autoverzekering ten koste van je privacy? (08-09-2014)

  De nieuwe autoverzekeraar Fairzekering geeft extra korting aan automobilisten die volgens hun normen veilig rijden. Om de veiligheid te kunnen beoordelen, wordt er data verzameld via een device (stekker) in de OBD-poort van je auto. Deze registreert niet alleen het rijgedrag, maar ook wanneer je waarheen rijdt.

 • Premie autoverzekering afhankelijk van rijgedrag bij Fairzekering (01-09-2014)

  De nieuwe Nederlandse autoverzekeraar Fairzekering gaat het anders doen. Ze laten de hoogte van de premie naast het aantal schadevrije jaren ook afhangen van je rijgedrag.

 • Autoschade wel of niet claimen op autoverzekering? (27-08-2014)

  Als consument vraag je je bij autoschade vaak af of het interessanter is de schade zelf te betalen of deze te claimen op de autoverzekering. Vaak wordt geadviseerd om kleine schades niet te claimen bij de verzekeraar. Echter is het voor consumenten vaak onduidelijk hoeveel de reparatie van een deuk of kras gaat kosten.

 • Duurste autoverzekering in Londen (18-08-2014)

  Londen is volgens onderzoek van het Britse AA Insurance de duurste stad in het Verenigd Koninkrijk om een auto te verzekeren. De verzekeraar deed onderzoek naar de goedkoopste en duurste plaatsen in Engeland voor het afsluiten van een autoverzekering.

 • Autoverzekering voor 100.000 euro per jaar? (07-08-2014)

  Dacht jij veel te betalen voor je autoverzekering? Topvoetballer Cristiano Ronaldo betaalt heel wat meer voor zijn autoverzekeringen. Volgens een Spaanse vergelijkingssite betaalt de speler van Real Madrid gemiddeld 100.000 euro per jaar om zijn bolides te verzekeren.

 • Rijgedrag gaat premie autoverzekering bepalen (06-08-2014)

  Deze maand zal Fairzekering als nieuwe verzekeraar de testfase afronden, waarin gegevens van bestuurders zijn verzameld om op basis daarvan het risico op schade te bepalen. Het rijgedrag heeft op die manier invloed op de hoogte van de premie.

 • Hoe ziet de autoverzekering er over 5 jaar uit? (04-08-2014)

  Eerder waren er al plannen van verzekeraars om op basis van het rijgedrag van automobilisten de premie van de autoverzekering te laten bepalen. Naast het rijgedrag lijkt ook de introductie van de zelfrijdende auto de verzekeringsmarkt te gaan beïnvloeden. Wat gaan deze ontwikkelingen straks doen met de premie van de autoverzekering?

 • Beleid schadevrije jaren autoverzekering niet gunstig voor jongeren (30-07-2014)

  Met ingang van het jaar 2016 wordt er een nieuw beleid ingevoerd met betrekking tot de schadevrije jaren van de autoverzekering. De nieuwe regels pakken voor de jonge automobilisten echter niet gunstig uit.

 • ANWB autoverzekering populairst (21-07-2014)

  De autoverzekering van de ANWB is onder consumenten het populairst bevonden. Uit onderzoek van de WUA blijkt namelijk dat consumenten het liefst naar de website van de ANWB surfen voor het afsluiten van een autoverzekering.

 • Einde autoverzekering bij indienen van te veel schadeclaims (08-07-2014)

  Een autoverzekering dient om schade te vergoeden aan derden of aan de eigen auto bij een cascopolis. Als er echter te vaak een schadeclaim wordt ingediend, dan kan dat leiden tot het einde van de autoverzekering.

 • InShared komt met nieuwe dekking autoverzekering (01-07-2014)

  Voor het eerst sinds 1996 komt er een geheel nieuwe dekking voor de autoverzekering op de markt. InShared gaat namelijk de Beperkt Casco EXTRA verzekering aanbieden. Hiermee krijgen autobezitters de helft van de kosten vergoed bij schade door eigen schuld of bij schade opgelopen tijdens het parkeren.

 • Jonge bestuurders betalen 2,5 keer meer voor autoverzekering (25-06-2014)

  Het is bekend dat jongeren een hogere premie voor de autoverzekering betalen, maar nu blijkt dat jongeren van 18 en 19 jaar dit jaar nog duurder uit zijn. Zij betalen tot 2,5 keer meer voor de premie van de autoverzekering.

 • Autoverzekeraars constateren fraude bij autoreparaties (19-06-2014)

  Acht autoverzekeraars hebben meegedaan met een steekproef waarbij van vijfhonderd auto’s de reparaties zijn onderzocht die betrekking hadden op blikschade. Daaruit is gebleken dat bij 10 procent sprake is van fraude.

 • Premie autoverzekering op basis van rijgedrag jongeren (24-04-2014)

  Jongeren betalen in verhouding tot andere autobezitters een hoge premie voor de autoverzekering. Er is nu een proef gestart om het rijgedrag van jongeren te koppelen aan de hoogte van de premie van de autoverzekering.

 • Schadevrije jaren autoverzekering vervallen na autoloze periode (08-04-2014)

  Er is een groot aantal verzekeraars dat het aantal schadevrije jaren dat door een verzekerde is opgebouwd laat vervallen indien er sprake is geweest van een autoloze periode.

 • De ongevallenverzekering inzittenden versus schadeverzekering voor inzittenden (07-04-2014)

  In de categorie onzinverzekeringen staat vandaag de ongevallenverzekering inzittenden (OVI) centraal. Wellicht geen onzinverzekering an sich, maar wel als je deze vergelijkt met de schadeverzekering voor inzittenden (SVI).

 • Groningers en Friezen kiezen het vaakst gepaste dekking autoverzekering (28-03-2014)

  De automobilisten in Groningen en Friesland kiezen bij het afsluiten van een autoverzekering het vaakst voor een gepaste dekking in vergelijking met inwoners uit andere provincies in Nederland.

 • Premie autoverzekering elektrische auto gaat stijgen (13-03-2014)

  Het ligt in de lijn der verwachting dat de premie autoverzekering voor elektrische auto’s zal stijgen. Zodra verzekeraars genoeg gegevens hebben verzameld over onder meer de risico’s, zal de premie voor elektrische auto’s worden herzien.

 • Vermoeden van grootschalige fraude met autoverzekering voor oldtimers (04-03-2014)

  Voor veel eigenaren van oldtimers is het bezit ervan sinds 1 januari 2014 duurder geworden en levert de verkoop minder op. Schade-experts constateren een toename van claims op oldtimerverzekeringen en hebben het vermoeden dat er sprake is van fraude.

 • Gigantische verschillen in premies autoverzekeringen (27-02-2014)

  De premies van autoverzekeringen met een gelijke dekking kennen gigantische verschillen. Het verschil tussen de goedkoopste WA polis en de duurste loopt op tot meer dan vierhonderd procent.

 • Consument heeft over eigen autoverzekering weinig kennis (21-02-2014)

  Consumenten in Nederland met een auto beschikken over te weinig kennis met betrekking tot de eigen autoverzekering. Zo ontbreekt onder meer de wetenschap over wat de dekking van de verzekering bij schade vergoedt.

 • Schadevrije jaren voortaan vermeld op polis autoverzekering (20-01-2014)

  Met ingang van 1 januari 2014 moet het aantal schadevrije jaren voortaan worden vermeld op de polis van de autoverzekering. Voorheen werd alleen de positie op de bonus/malus ladder gemeld, maar daar is nu verandering in gekomen.

 • Meldcode achterhalen voor afsluiten autoverzekering (15-01-2014)

  Bij het afsluiten van een autoverzekering heeft de verzekeraar een meldcode nodig. Deze code staat vermeld op de kentekencard, die per 1 januari 2014 is ingevoerd. De kentekencard wordt echter niet meer direct meegegeven bij de tenaamstelling.

 • Gratis winterbanden bij een autoverzekering van de Hema (08-01-2014)

  De Hema probeert aan de weg te timmeren als aanbieder van verzekeringen. Na een actieve reclamecampagne gericht op de zorgverzekering proberen ze ons nu over te halen om een autoverzekering af te sluiten bij de winkelketen. U krijgt vier winterbanden cadeau bij het afsluiten van een autoverzekering.

2013
 • Lage premie autoverzekering belangrijker dan vrije keuze herstelbedrijven (23-12-2013)

  Automobilisten in Nederland hechten waarde aan een vrije keuze voor een garage bij het laten herstellen van schade aan de auto, maar dat verandert als de premie voor de vrije keuze hoger uitvalt.

 • Vergoeding autoschade bij opgezegde autoverzekering (18-12-2013)

  De geschillencommissie Kifid heeft een uitspraak gedaan, waaruit blijkt dat een tussenpersoon die een autoverzekering per direct had opgezegd de na de opzegging geleden autoschade dient te vergoeden.

 • Schade autoverzekering wordt meest geclaimd door rijders in Honda (12-12-2013)

  Er is een onderzoek uitgevoerd naar het aantal schadeclaims dat ingediend wordt op basis van de autoverzekering. Daaruit blijkt dat de rijders in een Honda verreweg de meeste claims indienen bij de verzekeraar.

 • Automobilisten dupe van overeenkomst verzekeraar met schadeherstelbedrijven (26-11-2013)

  Eigenaren van een auto die schade hebben geleden en hun auto naar een garage brengen voor reparatie, krijgen de auto veelal terug met goedkope onderdelen of imitatieonderdelen als gevolg van de overeenkomst met de verzekeraar.

 • Premie autoverzekering fors hoger in grote steden (08-10-2013)

  De premie van de autoverzekering ligt in grote steden fors hoger. De premie kan voor inwoners van de Randstad tot wel 2,5 keer zo duur uitvallen in vergelijking met de autoverzekeringspremie voor dorpelingen.

 • Groot aantal autobezitters is oververzekerd met all risk autoverzekering (25-09-2013)

  Er blijken in Nederland miljoenen autobezitters een all risk autoverzekering te hebben terwijl de waarde van de auto niet meer in verhouding staat tot de vaak dure all risk dekking.

 • Keuze herstel ruitschade beperkt bij autoverzekering (06-09-2013)

  Automobilisten die met ruitschade aan de auto geconfronteerd worden, doen er goed aan eerst de polisvoorwaarden van de autoverzekering eens na te kijken. De keuze voor het herstellen van ruitschade bij een willekeurig herstelbedrijf wordt namelijk vaak beperkt door de verzekeraar.

 • Autoverzekeringen vergelijken via Google in Frankrijk (07-08-2013)

  Eerder konden Engelse consumenten al gebruik maken van een vergelijkingstool van Google voor autoverzekeringen. De zoekgigant heeft nu ook in Frankrijk een soortgelijke tool geïntroduceerd. Consumenten kunnen premievergelijkingen bekijken en polissen sluiten.

 • Premie autoverzekering is vooral voor jongeren probleem (19-06-2013)

  Vooral jonge automobilisten hebben de grootste moeite de premie van de autoverzekering op tijd te betalen. Niet alleen jongeren, ook volwassenen hebben steeds vaker een betalingsachterstand. Het aantal wanbetalers is volgens Independer in de eerste vier maanden van dit jaar verdubbeld in vergelijking met vorig jaar.

 • Helderheid over schadevrije jaren (18-06-2013)

  De premies voor autoverzekeringen worden onder andere bepaald op basis van het aantal schadevrije jaren van de verzekerde. Over die schadevrije jaren krijgen klanten tot nu toe niet voldoende helderheid. Daar gaan de verzekeraars nu iets aan doen.

 • Autoverzekering voor jongeren fors duurder (29-05-2013)

  Voor een autoverzekering betalen jongeren tot 20 jaar twee keer zoveel dan 30-plussers. Dat blijkt uit een berekening van 180.000 vergelijkingen die afgelopen maanden werden gemaakt op vergelijkingssite Independer.

 • Probleem met schadevrije leasejaren (23-04-2013)

  De premie die in rekening gebracht wordt voor een autoverzekering is sterk afhankelijk van het aantal schadevrije jaren. Verzekeraars kijken daarbij in eerste instantie alleen naar de schadevrije jaren in de eigen auto. Ex-leaserijders moeten meer moeite doen. Oók in het nieuwe systeem dat in aantocht is.

 • Snelheidsduivels gaan mogelijk meer premie betalen (10-04-2013)

  Nederlanders die graag te hard rijden en vaak op drukke locaties rijden, gaan mogelijk meer premie betalen. Verzekeraars hebben plannen om het rijgedrag van mensen in de gaten te houden via applicaties op smartphones.

 • Nederlander rijdt vaak door met schade (27-03-2013)

  Slechts een kwart van de Nederlanders laat de schade aan de auto direct repareren. Naast het feit dat we relatief veel schade rijden, worden auto’s niet goed onderhouden. Uit onderzoek blijkt dat Nederlanders wereldkampioen schade rijden zijn.

 • Schadevrije jaren kloppen niet altijd (26-03-2013)

  Bij elke autoverzekering wordt gewerkt met schadevrije jaren. Voorheen werd bij het stopzetten van een verzekering een papieren royementsverklaring opgestuurd. Tegenwoordig gaan de schadevrije jaren digitaal in het systeem Roy-Data. Dat blijkt echter vaak niet eerlijk te gaan.

 • Premie dure auto's omhoog? (05-02-2013)

  Het ene automerk is populairder dan het andere. Dat is natuurlijk te zien aan het aantal exemplaren dat op de weg rondrijdt. Helaas heeft ook het dievengilde duidelijke voorkeuren: sommige merken worden vaker gestolen dan andere. En dat gaan we merken in de premie van de autoverzekering.

2012
 • Jonge automobilisten gaan veel meer betalen (14-12-2012)

  Eigenlijk weet iedereen het wel: jongeren maken meer brokken in het verkeer dan volwassenen. Daarom betaalt een jongere voor zijn autoverzekering ook een hogere premie. Toch kloppen de verhoudingen nog niet...de premies voor jonge verzekerden zullen nog verder gaan stijgen.

 • Consument kan tot 40% besparen op autoverzekering (31-10-2012)

  Uit onderzoek van Allsecur blijkt dat consumenten voor 30 tot 40% kunnen besparen op hun autoverzekering. Ook de NMa bevestigt dat het switchen tussen autoverzekeringen al gauw meer dan 300 euro per jaar kan besparen.