Autoverzekeringen van Allianz

Allianz maakt deel uit van Allianz Group, een groot internationaal bedrijf dat zich richt op financiële dienstverlening. Wereldwijd heeft het bedrijf ruim 78 miljoen klanten.
Allianz

Vanaf 2003 is Allianz ook actief in Nederland en is met een marktaandeel van circa 2% een erkende verzekeraar op de Nederlandse verzekeringsmarkt. Allianz biedt onder meer pensioenen, hypotheken en verzekeringen aan. Met een autoverzekering van Allianz kan gekozen worden uit drie verschillende dekkingen. De keuze voor de dekking hangt veelal af van de leeftijd van de auto en welke kosten men zelf wil of kan betalen.

Allianz WA-autoverzekering
De WA-autoverzekering is in Nederland wettelijk verplicht. Allianz vergoedt voor deze verzekering de schade die met de auto wordt toegebracht aan anderen en hun spullen. Daarnaast wordt ook schade als gevolg van lading die van een auto is gevallen vergoed. De kosten voor hulpdiensten vallen ook onder de WA-autoverzekering. Voor deze verzekering geldt geen eigen risico.

Allianz WA + beperkt casco
De WA + beperkt casco autoverzekering is een uitbreiding op de standaard WA-verzekering. Met deze verzekering is men verzekerd voor schades die aangebracht wordt aan anderen, maar ook schades aan de eigen auto die veroorzaakt worden door bijvoorbeeld brand, storm of inbraak. Tevens is de auto ook verzekerd tegen diefstal.

Allianz WA + volledig casco (all risk)
De WA + volledig casco autoverzekering van Allianz biedt een maximale dekking. Naast schades die worden vergoed door de WA + beperkt casco verzekering keert Allianz ook uit voor zelf gemaakte schades. Daarbij kan worden gedacht aan schades door een botsing, slippen of omslaan. Met deze autoverzekering heeft men daarnaast recht op gratis vervangend vervoer na een ongeval. Wel geldt een eigen risico voor schades aan eigen auto.

Allianz Elektrisch
Sinds augustus 2013 biedt Allianz ook speciale verzekeringen aan voor elektrische auto’s. Deze omvatten onder meer een pechhulpdekking bij een lege accu, maar ook schade aan de eigen laadpaal wordt vergoed door de verzekeraar. Deze verzekering is verkrijgbaar in de drie bekende dekkingen: WA (wettelijke aansprakelijkheid), WA + beperkt casco en WA + volledig casco (all risk).

Allianz Topherstelbedrijven
Met een autoverzekering van Allianz kan men met schade terecht bij een 'topherstelbedrijf'. Dit zijn schadeherstelbedrijven die aangesloten zijn bij Allianz. Men is dan verzekerd van deskundig personeel en profiteert van verschillende voordelen. Zo betaalt de verzekerde geen eigen risico bij ruitherstel en wordt het eigen risico verlaagd als een ruit wordt vervangen. Deze service is overigens niet verplicht.