Autoverzekeringen van BOVAG Verzekeringen

BOVAG, ofwel Bond van Auto(mobiel)handelaren en Garagehouders, is ontstaan in 1930. Voorheen stond het bedrijf voornamelijk bekend als brancheorganisatie, maar biedt inmiddels ook verzekeringsproducten aan waaronder een autoverzekering, pechhulpverzekering en een caravanverzekering.
BOVAG Verzekeringen

De BOVAG maakt onderscheidt in autoverzekering Basis en autoverzekering Plus. Daarnaast kan men kiezen uit drie verschillende dekkingen: WA (wettelijke aansprakelijkheid), WA + beperkt casco en WA+ volledig casco (all risk). De aanvullende verzekeringen voor inzittenden en verhaalrechtsbijstand zijn standaard meeverzekerd.

BOVAG autoverzekering Basis
De naam zegt het eigenlijk al, de BOVAG autoverzekering Basis is de eenvoudigste autoverzekering die door de verzekeraar wordt aangeboden. De verzekering wordt aangeboden met standaard WA-dekking en biedt de mogelijkheid tot het opbouwen van maximaal 80% no-claimkorting. Daarnaast is accessoires gratis meeverzekerd tot € 500,- en profiteert men van één jaar nieuwwaarderegeling en één jaar occasionwaarderegeling. Hierdoor wordt het eerste jaar na aankoop de aankoopwaarde vergoed na total-loss of diefstal.

BOVAG autoverzekering Plus
Doorgaans wordt de BOVAG autoverzekering Plus afgesloten bij de aankoop van een (bijna) nieuwe auto. De verzekering biedt standaard drie jaar nieuwwaarderegeling en twee jaar occasionwaarderegeling. Daarnaast is accessoires gratis meeverzekerd voor 10% van de cataloguswaarde en vervalt het eigen risico bij schadeherstel door een BOVAG autobedrijf.

BOVAG WA + beperkt casco
Met de WA + beperkt casco autoverzekering is men niet alleen verzekerd voor schades die worden toegebracht aan anderen, maar ontvangt men in bepaalde situaties ook een vergoeding bij schade aan de eigen auto. Daarbij kan gedacht worden aan diefstal, inbraak, storm of brand. De beperkt casco dekking hanteert een standaard eigen risico. Echter betalen bestuurders jonger dan 24 jaar of bestuurders die minder dan één jaar hun rijbewijs hebben minder eigen risico.

BOVAG WA + volledig casco (all risk)
Met de all risk autoverzekering van BOVAG is de auto verzekerd voor haast alle mogelijke risico’s. Ook schade door bijvoorbeeld een zelf veroorzaakte aanrijding wordt vergoed door de verzekeraar. Voor het eigen risico geldt hetzelfde als voor de WA + beperkt casco verzekering.