Autoverzekeringen van De Goudse Verzekeringen

De Goudse Verzekeringen, ooit ontstaan in 1924, is nu een verzekeraar met zo’n 700 medewerkers en een omzet van ruim 620 miljoen euro. Ondanks de groei is De Goudse nog steeds een onafhankelijk familiebedrijf en heeft het de meerderheid van de aandelen in handen.
De Goudse Verzekeringen

De Goudse is een relatief kleine speler op de Nederlandse verzekeringsmarkt. De verzekeraar biedt naast autoverzekeringen onder meer ook woon- en zorgverzekeringen aan. Binnen de autoverzekering van De Goudse zijn enkele zaken standaard meeverzekerd. Zo zijn accessoires verzekerd tot een bedrag van € 1.250,-. Daarnaast valt ook een aangekoppelde aanhangwagen of caravan onder de WA-dekking. Ook krijgt men vervangend vervoer als de auto bij de schade naar een Schadegarantbedrijf wordt gebracht.

De Goudse WA-autoverzekering
De WA-autoverzekering is wettelijk verplicht voor iedere auto in Nederland. Men is hiermee verzekerd voor schades waar men zelf voor verantwoordelijk is, bijvoorbeeld als men een fietser aanrijdt. De kosten van zo’n ongeluk kunnen gigantisch oplopen. Vandaar dat deze dekking voor iedere autobestuurder verplicht is.

De Goudse WA + beperkt casco
Naast de standaard WA (wettelijke aansprakelijkheid) biedt de WA + beperkt casco autoverzekering ook een deel casco. Hiermee wordt schade aan eigen auto in sommige gevallen vergoed. De verzekering dekt bijvoorbeeld schade door diefstal, inbraak, noodweer , ruitschade of overstekend wild.

De Goudse WA + volledig casco (all risk)
De premie van de WA + volledig casco autoverzekering ligt het hoger dan de eerder genoemde verzekeringen van De Goudse. Hier staat echter tegenover dat men zich met deze verzekering financieel indekt tegen alle mogelijke schades. Naast schade aan anderen verzekert men zich ook voor vrijwel alle schades aan de eigen auto. Daarnaast wordt ook hulpverlening na pech in het buitenland gedekt

De Goudse nieuwwaarde- en aanschafwaarderegeling
De Goudse hanteert een nieuwwaarderegeling van drie jaar voor nieuwe auto’s en een aanschafwaarderegeling van twee jaar voor occasions. Een voorwaarde is echter dat er gekozen wordt voor een all risk dekking. Met de nieuwwaarderegeling krijgt men na total-loss of diefstal de nieuwwaarde vergoed tot drie jaar na aankoop. Dit geldt ook voor de aanschafwaarde van occasions tot twee jaar na aankoop.