Autoverzekeringen van De Zeeuwse

De Algemene Zeeuwse Verzekeringsmaatschappij N.V. werd opgericht in 1939. Zeventig jaar later werd de naam veranderd in De Zeeuwse Verzekeringen. De verzekeraar valt onder De Goudse, een landelijk actieve verzekeringsmaatschappij.
De Zeeuwse

Vanuit het kantoor in Middelburg biedt De Zeeuwse Verzekeringen samen met assurantieadviseurs haar verzekeringen aan aan particulieren en bedrijven in de regio Zuid-West-Nederland. Voor de autoverzekering kan gekozen worden uit de drie dekkingsvarianten die hieronder beschreven staan. Daarnaast zijn er verschillende zaken standaard meeverzekerd. Zo worden accessoires vergoed tot een bedrag van € 1.250,- (volledig casco) en elektronica tot een bedrag van € 500,-. Een aangekoppelde aanhangwagen of caravan is automatisch WA verzekerd.

De Zeeuwse WA-autoverzekering
Met de WA-autoverzekering van De Zeeuwse is de auto minimaal verzekerd. Alleen schade die men toebrengt aan anderen en hun spullen worden vergoed door de verzekeraar. De WA-verzekering is wettelijk verplicht voor iedere auto in Nederland en wordt vaak gekozen voor oudere auto’s.

De Zeeuwse WA + beperkt casco
Het verschil tussen de minimaal vereiste WA-dekking en de WA + beperk casco zit in het gedeelte dat de eigen auto verzekert tegen bepaalde schades. Daarbij kan gedacht worden aan diefstal, brand, storm of botsing met overstekend wild. De verzekering wordt vaak gekozen voor auto’s tussen de vier en acht jaar. Bovendien is men met deze verzekering verzekerd voor ruitschade.

De Zeeuwse WA + volledig casco (all risk)
De WA + volledig casco autoverzekering verzekert de auto voor alle schades. De Zeeuwse keert ook uit als bijvoorbeeld ergens tegenaan gereden wordt of als de bestuurder de auto van rechts over het hoofd zag. Daarnaast is hulpverlening na pech in het buitenland verzekerd en profiteert men van drie jaar nieuwwaarderegeling voor nieuwe auto’s en twee jaar aanschafwaarderegeling voor occasions. Dit wil zeggen dat men na twee of drie jaar de nieuwwaarde of aanschafwaarde uitgekeerd krijgt als de auto total-loss verklaard of gestolen wordt.