Autoverzekeringen van Delta Lloyd

Delta Lloyd is onderdeel van Delta Lloyd Groep. Onder Delta Lloyd vallen verschillende zelfstandige bedrijven met ieder hun eigen specialisme en klanten. Delta Lloyd biedt verzekeringen aan, maar ook onafhankelijk vermogensbeheer en andere bankzaken.
Delta Lloyd

Met de Delta Lloyd verzekeringen verzekert men zich tegen schade, ziekte, arbeidsongeschiktheid en andere risico’s. De autoverzekering van Delta Lloyd biedt verschillende voordelen. Zo kan er binnen bepaalde dekkingen bijvoorbeeld zelf een eigen risico gekozen worden. De hoogte van de premie wordt vervolgens op het eigen risico afgestemd. Daarnaast wordt met de verzekering no-claimkorting opgebouwd als er meerdere jaren achter elkaar geen schade wordt gereden.  De korting kan oplopen tot 80%.

Delta Lloyd WA-autoverzekering
Net als veel verzekeraars biedt Delta Lloyd drie verschillende dekkingen aan. Allereerst de WA-dekking, die in Nederland wettelijk verplicht is. Met deze verzekering wordt schade aan anderen vergoed, tot maximaal € 2,5 miljoen als er sprake is van zaakschade (aan auto of fiets). Als er sprake is van personenschade vergoed de verzekeraar maximaal € 6 miljoen. Voor de WA-autoverzekering van Delta Lloyd geldt geen eigen risico.

Delta Lloyd WA + beperkt casco
Met de WA + beperkt casco verzekering is men naast schade aan anderen, ook verzekerd voor bepaalde schades aan de eigen auto. Dit zijn veelal schades waar men zelf weinig aan kan doen, zoals brand, noodweer, diefstal of ruitschade. De verzekering hanteert een standaard eigen risico, maar deze kan ook verhoogd worden in ruil voor een lagere maandelijkse premie.

Delta Lloyd WA + volledig casco (all risk)
Met de Delta Lloyd all risk autoverzekering verzekert men zich naast schade aan anderen, ook tegen vrijwel alle schades aan de eigen auto. Zelfs schade door eigen schuld wordt vergoed door de verzekeraar. Houd er echter rekening mee dat men geen aanspraak kan maken op de verzekering als er is gereden zonder geldig rijbewijs of onder invloed van alcohol.

Delta Lloyd Xclusief
De Xculsief autoverzekering is een goede uitkomst voor autobezitters met een exclusieve auto. Meeste verzekeraars dekken bij total-loss of diefstal een maximale cataloguswaarde van € 80.000.-. De Xclusief autoverzekering van Delta Lloyd daarentegen richt zich juist op auto’s met een cataloguswaarde van € 80.000,- tot € 200.000,-. Dit bedrag is inclusief meeverzekerde accessoires. Voor deze verzekering wordt een eigen risico van € 500,- gehanteerd.

Delta Lloyd Xclusief-Plus
De Xclusief-Plus autoverzekering van Delta Lloyd biedt dezelfde voordelen als de Xclusief autoverzekering, maar dan voor personenauto’s met een cataloguswaarde vanaf € 200.000,-. Net als voor de Xclusief verzekering is dit bedrag inclusief meeverzekerde accessoires. Daarnaast is er sprake van een vaste premie doordat de premie niet stijgt na schuldschade.

Total-loss en diefstal
De nieuwwaarderegeling van Delta Lloyd geldt bij total-loss of diefstal voor nieuwe en tweede hands auto’s dit niet ouder zijn dan één jaar. Op het moment van schade ontvangt men de nieuwwaarde van de auto als de reparatiekosten hoger zijn dan twee-derde van de nieuwwaarde. Voor auto’s van één tot vijf jaar biedt Delta Lloyd de aanschafwaardregeling en ontvangt men bij total-loss of diefstal het aanschafbedrag van de auto. Voor autobezitters die buiten de nieuw- en aanschafwaarderegeling vallen is er de dagwaarderegeling. Hierdoor ontvangt men na total-loss of diefstal de dagwaarde (zoals vermeld in de ANWB-koerslijst) + 10%.