Autoverzekeringen van FBTO

De afkorting FBTO staat voor Friese Boeren en Tuinders Onderlinge. Deze naam is ontstaan in 1956 toen de agrarische sector behoefte had aan financiële zekerheid. Inmiddels is FBTO toegankelijk voor iedereen en onderdeel geworden van Achmea. Het kantoor is echter nog altijd gevestigd op dezelfde plek in Friesland, namelijk Leeuwarden.
FBTO

De autoverzekering van FBTO stelt men via internet makkelijk samen en kan net zo eenvoudig worden afgesloten. Men kan daarbij kiezen uit drie basisverzekeringen en verschillende aanvullende verzekeringen, die het hele jaar door aan en uit gezet kunnen worden. De aanvullende modules zijn onder andere Ongevallen Inzittenden Verzekering, een No-Claim Beschermer of Eigen Keuze Herstelbedrijf.

FBTO WA-autoverzekering
De WA-autoverzekering is voor iedere auto-eigenaar verplicht. Men is zo namelijk verzekerd voor schade die met de auto wordt aangebracht aan anderen en hun spullen. Ook worden de kosten voor hulpverlening na diefstal of schade vergoed door de verzekeraar. Schade aan eigen auto is met deze dekking niet verzekerd.

FBTO WA + beperkt casco
De WA + beperkt casco autoverzekering wordt ook wel verkocht onder de naam WA-plus autoverzekering. Deze verzekering zorgt ervoor dat men naast WA ook verzekerd is voor bepaalde schades aan de eigen auto. Hieronder vallen bijvoorbeeld ruitschade, brand, noodweer of diefstal. De beperkt casco dekking wordt vaak gekozen voor auto’s van vier tot acht jaar. Voor auto’s ouder dan acht jaar kiest men veelal voor de WA-dekking, bij auto’s jonger dan vier wordt all risk aanbevolen.

FBTO WA + volledig casco (all risk)
Met de FBTO all risk autoverzekering is ook vrijwel alle schade aan de eigen auto verzekerd. Wat betekent dat de verzekeraar ook uitkeert na een aanrijding of als er ergens tegen aan gereden is. De verzekeraar keert echter niet uit als er gereden is onder invloed van alcohol of zonder geldig rijbewijs.