Autoverzekeringen van Generali

In Nederland is Generali een middelgrote verzekeraar, terwijl het bedrijf op Europees niveau onder de naam Generali Group tot de drie grootste behoort. Eén op de vier Europeanen heeft tenminste één verzekering ondergebracht bij Generali Group.
Generali

Verzekeraar Generali werkt in Nederland samen met onafhankelijke tussenpersonen. Hierdoor kan men bijvoorbeeld geen verzekering afsluiten via de website van de verzekeraar. De Generali autoverzekering biedt concurrerende premies en prima voorwaarden. Zo kent Generali een gescheiden bonus-malusregeling. Dit wil zeggen dat als men schade claimt die onder de WA valt, men de opgebouwde korting van de cascopremie niet kwijtraakt. Andersom geldt hetzelfde.

Generali WA-dekking
De wettelijke aansprakelijkheid (WA) dekking is verplicht voor iedere personenauto in Nederland. Is men niet voldoende verzekerd? Dan is dat strafbaar. Met de WA-autoverzekering verzekert men zich voor schades die met de auto aan personen en hun spullen worden toegebracht.

Generali WA + beperkt casco
De Generali autoplusdekking, ofwel WA + beperkt casco, dekt schades die veroorzaakt zijn door onder meer brand, joyriding, inbraak, storm of diefstal. Accessoires zijn tot € 1.000,- premievrij meeverzekerd en het eigen risico bedraagt € 125,- per gebeurentis. Men kan het eigen risico verlagen door de auto te laten repareren door een schadebedrijf dat aangesloten is bij Generali.

Generali WA + volledig casco (all risk)
De all risk autoverzekering dekt alle bovengenoemde schades, maar ook schades die zelf veroorzaakt worden. Daarbij kan gedacht worden aan een botsing, omslaan, te water raken of ergens tegen aan rijden. Daarnaast is ook hulpverlening in het buitenland gedekt en krijgt men vervangend vervoer gedeeltelijk vergoed. Voor het eigen risico geldt hetzelfde als voor de WA + beperkt casco autoverzekering.

Generali nieuwwaarde- en vaste afschrijvingsregeling
De nieuwwaarde- en vaste afschrijvingsregeling geldt voor personenauto’s met een oorspronkelijke cataloguswaarde van maximaal € 50.000,- inclusief accessoires. Dit wil zeggen dat nieuwe auto’s de eerste drie jaar verzekerd zijn voor total-loss en diefstal en kunnen rekenen op een vergoeding waarmee een vergelijkbare auto kan worden teruggekocht.