Autoverzekeringen van HDI-Gerling Verzekeringen

De Rotterdamse verzekeraar HDI-Gerling Verzekeringen is de één na grootste industriële verzekeraar op de Nederlandse markt en opgericht in 1978. HDI-Gerling is voornamelijk gespecialiseerd in risicobeheer van bedrijven en heeft jarenlang ervaring op het gebied van bedrijfsmatig verzekeren.
HDI-Gerling Verzekeringen

HDI-Gerling richt zich voornamelijk op zakelijke klanten met onder meer technische verzekeringen en brand- en bedrijfsschade verzekeringen. Maar het aanbod van HDI-Gerling bevat ook enkele particuliere verzekeringen, waaronder de autoverzekering. De verzekeraar biedt hierbij keuze uit drie verschillende dekkingsvarianten.

HDI-Gerling WA-autoverzekering
De WA-autoverzekering wordt ook nog wel eens de WAM-autoverzekering (Wettelijke Aansprakelijkheid Motorrijtuigen) genoemd. De verzekering is in Nederland verplicht voor iedere auto. Met deze verzekering is men verzekerd voor schades waarvoor men zelf verantwoordelijk is, met uitzondering van schades aan de eigen auto. Daarnaast zijn ook schades door een aangekoppelde aanhangwagens of caravans meeverzekerd.

HDI-Gerling WA + beperkt casco
Met de WA + beperkt casco autoverzekering wordt in sommige situaties schade aan de eigen auto vergoed. Het gaat hier om schades door bijvoorbeeld noodweer, brand, aanrijding met wild, inbraak of diefstal. In de meeste schadegevallen wordt er met deze dekking geen eigen risico gehanteerd.

HDI-Gerling WA + volledig casco (all risk)
De HDI-Gerling all risk autoverzekering dekt vrijwel alle mogelijke risico’s. Naast schade die wordt aangebracht aan anderen, is men ook verzekerd voor vrijwel alle schades aan de eigen auto. Let echter wel op het feit dat schades die met opzet worden veroorzaakt of als gevolg van onverantwoord rijgedrag niet worden vergoed.