Autoverzekeringen van Kruidvat

Kruidvat is van origine een voordeel-drogisterij die is opgericht in 1975. Tegenwoordig heeft Kruidvat nog steeds drogisten door het hele land, maar biedt sinds 2011 ook verzekeringen aan in samenwerking met AEGON. Verder kunnen consumenten bij Kruidvat ook een lening afsluiten of een spaarrekening openen.
Kruidvat

Kruidvat biedt als verzekeraar niet alleen autoverzekeringen aan, maar consumenten kunnen bijvoorbeeld ook een huisdierenverzekering, reisverzekering of inboedelverzekering afsluiten. De verzekeringen worden in de winkels aangeboden via folders, om de verzekering vervolgens online te kunnen afsluiten. De Kruidvat autoverzekering wordt aangeboden met de drie onderstaande dekkingsvarianten.

Kruidvat WA-autoverzekering
Voor iedere auto in Nederland is de WA-dekking verplicht. Met de WA-autoverzekering is men verzekerd voor schade aan personen tot € 5,6 miljoen en schade aan andermans spullen tot € 2,5 miljoen. Ook worden de kosten aan hulpverlening na een ongeval vergoed door de verzekeraar.

Kruidvat WA + beperkt casco
Met de WA + beperkt casco autoverzekering van Kruidvat is men naast WA ook verzekerd voor verschillende schades aan de eigen auto. Dit zijn veelal schades die worden veroorzaakt buiten de eigen schuld om. Men kan daarbij denken aan schade door brand, diefstal, inbraak, noodweer of ruitschade. Deze verzekering wordt ook wel verkocht onder de naam WA plus.

Kruidvat WA + volledig casco (all risk)
Met de all risk autoverzekering zijn vrijwel alle risico’s gedekt. Men is verzekerd voor schades aan anderen en schades aan de eigen auto. Voorwaarden zijn wel dat de schades niet met opzet zijn aangebracht of veroorzaakt zijn door onverantwoord rijgedrag.


Kruidvat stopt met autoverzekering
Eind november 2015 is Kruidvat gestopt met het aanbieden van autoverzekeringen. De drogisterijketen heeft dit besloten omdat het volgens hen niet meer past bij haar positionering als marktleider in de zogenoemde health & beaty markt. Sinds 1 januari 2016 lopen de autoverzekeringen van bestaande klanten door bij AEGON. De polisvoorwaarden van de Kruidvat autoverzekering blijven hetzelfde.