Autoverzekeringen van Polis Direct

In 1995 werd Polis Direct opgericht en is inmiddels uitgegroeid tot een specialist in het bemiddelen van particuliere verzekeringen. Met circa 120.000 verzekeringen staat Polis Direct op de vijfde plaats voor onafhankelijke particuliere verzekeringsbemiddeling in Nederland. Het bedrijf is indirect onderdeel van BOVAG.
Polis Direct

Uniek aan de Polis Direct autoverzekering is dat men zelf kan bepalen hoe er met schade wordt omgegaan. Men bepaalt bijvoorbeeld zelf wie de auto repareert. Een ander voordeel is er dat met schadevrije jaren een korting op de premie opbouwt. Volgens Polis Direct moeten consumenten die goed (willen) rijden worden beloond. Met de Polis Direct autoverzekering krijgt men korting op producten die de veiligheid verhogen, bijvoorbeeld winterbanden, brillen of een slipcursus. Daarnaast biedt Polis Direct vijf coaches voor hulp en kennis om nog beter te rijden. Voor de autoverzekering kan gekozen worden uit drie dekkingsvarianten en verschillende aanvullende verzekeringen.

Polis Direct WA-autoverzekering
Met de WA-autoverzekering is men verzekerd voor schades die met de auto wordt toegebracht aan anderen of hun spullen. De WA-dekking is wettelijk verplicht voor elke Nederlandse autobezitter. Daarnaast wordt ook hulpverlening in Nederland vergoed. Schade aan de eigen auto is echter niet verzekerd. Deze dekking wordt veelal gekozen voor oudere auto’s.

Polis Direct WA + beperkt casco
De Polis Direct autoverzekering met WA+ beperkt casco dekking bevat naast WA (wettelijke aansprakelijkheid) ook een deel casco. Met het cascogedeelte worden bepaalde schades aan de eigen auto vergoed. Vaak zijn dit schades buiten de schuld van de verzekerde om. Hierbij kan gedacht worden aan schade door storm, overstroming, brand, diefstal of inbraak.

Polis Direct WA + volledig casco (all risk)
Met de Polis Direct all risk autoverzekering zijn vrijwel alle risico’s gedekt. De verzekeraar vergoedt naast de eerder genoemde schades ook schades aan de eigen auto die men zelf heeft veroorzaakt. Schades door rijden onder invloed van alcohol of drugs, rijden zonder rijbewijs of schades die opzettelijk zijn aangebracht zal de verzekeraar uiteraard niet vergoeden.