Autoverzekeringen van SNS Bank

De huidige SNS Bank is ontstaan in 1987 en staat voor Samenwerkende Nederlandse Spaarbanken. Tien jaar later fuseert SNS Groep met REAAL Groep. Vanaf toen werd SNS niet alleen een bank, maar ook verzekeraar.
SNS Bank

Bij SNS kan men onder meer sparen, beleggen, verzekeren, lenen en een hypotheek afsluiten. De SNS autoverzekering is al binnen een paar minuten online af te sluiten. Hiermee is men vaak nog dezelfde dag verzekerd. De premie is gebaseerd op het aantal schadevrije jaren, leeftijd, postcode en het type auto. Het aantal kilometers dat men per jaar rijdt heeft geen invloed op de premie. Daarnaast is het mogelijk no-claimkorting op te bouwen aan de hand van het bonus-malussysteem.

SNS No-blame-no-claimregeling
Verzekeraar SNS hanteert de ‘no-blame-no-claimregeling’. Met deze regeling zal de opgebouwde no-claimkorting hetzelfde blijven als men geen schuld heeft aan de geclaimde schade. Vaak is dit in situaties waarin een andere weggebruiker een aanrijding veroorzaakt. In het geval van een fietser of voetganger is men echter wel aansprakelijk voor dit ongeval. De tegenpartij ontvangt vergoeding van jouw verzekeraar, maar dat zal met een SNS autoverzekering geen effect hebben op jouw opgebouwde no-claimkorting.

SNS WA-autoverzekering
Met de SNS WA-autoverzekering is men minimaal verzekerd. Enkel schade die met de auto aan anderen wordt toegebracht is gedekt. Ook noodzakelijke hulp die nodig is na een ongeval of pech wordt vergoed door de verzekeraar. Voor schades aan de eigen auto dient met een autoverzekering met casco gedeelte af te sluiten.

SNS WA + beperkt casco
De SNS WA + beperkt casco autoverzekering biedt naast een WA-dekking ook een deel casco. Met deze verzekering is men ook verzekerd voor bepaalde schades aan de eigen auto. Hieronder vallen schades waarop de bestuurder weinig invloed kan hebben. Voorbeelden zijn: schade door noodweer, brand, aanrijding met wild, diefstal of inbraak. Daarnaast is met de WA + beperkt casco autoverzekering een één jaar nieuwwaarde- en aanschafwaarderegeling voor nieuwe auto’s of occasions meeverzekerd. Dit wil zeggen dat men bij totaalverlies of diefstal binnen één jaar na aankoop de nieuwwaarde of aanschafbedrag vergoed krijgt.

SNS WA +  volledig casco (all risk)
Met de SNS all risk autoverzekering zijn alle bovenstaande risico’s verzekerd en wordt ook zelf veroorzaakte schade aan de eigen auto vergoed. Men kan echter geen beroep doen op de verzekeraar als de bestuurder niet in het bezit was van een geldig rijbewijs of als er gereden is onder invloed van drank of drugs.

Eigen risico
Voor de WA-autoverzekering van SNS geldt geen eigen risico bij schade. Voor de autoverzekeringen met casco gedeelde geldt een standaard eigen risico van € 150,- per gebeurtenis. Tenzij de auto wordt gerepareerd door een Schadegarant garage, dan vervalt het eigen risico. Hetzelfde geldt voor het repareren van een ruit. Alleen bij ruitvervanging betaalt men bij een Glasgarant garage € 75,- eigen risico. Bestuurders jonger dan 24 jaar betalen in alle gevallen € 75,- extra eigen risico.