Agis Zorgverzekeringen

Agis Zorgverzekeringen is een onderdeel van de verzekeringsgroep Achmea. De geschiedenis van Agis gaat terug tot 1827. Vanaf 2003 is de zorgverzekeraar verder gegaan onder de naam Agis Zorgverzekeringen.
Agis Zorgverzekeringen

Zoals de naam al aangeeft is Agis Zorgverzekeringen gespecialiseerd in zorgverzekeringen. Agis is sinds 2008 gefuseerd met Achmea. Achmea is de grootste verzekeringsgroep in Nederland. Agis Zorgverzekeringen behoort met 1,23 miljoen leden en ongeveer 1400 medewerkers tot de top vijf van gespecialiseerde zorgverzekeraars. Bij Agis kunnen consumenten telefonisch, op internet of via een tussenpersoon een verzekering afsluiten.

De verzekeraar biedt zowel een restitutie zorgverzekering als een natura zorgverzekering aan. Daarnaast worden ook collectieve zorgverzekeringen aangeboden. Op 21 januari 2014 werd aangekondigd dat Agis en Zilveren Kruis per 1 januari 2015 onder de naam Zilver Kruis verder zullen gaan. De verzekeraar wil zich voornamelijk onderscheiden door actief hulp te bieden bij zorgvragen.