Bewuzt

Verzekeraar Bewuzt is onderdeel van de Coöperatie VGZ. Bewuzt is in 2013 in de plaats gekomen van Blue. De verzekeraar biedt naast de basisverzekering een aantal aanvullende dekkingen.
Bewuzt

Bewuzt is een zorgverzekeraar voor prijsbewuste mensen die weinig zorg gebruiken. Het is een merk van Coöperatie VGZ, één van de grootste zorgverzekeraars in Nederland. Hierdoor kan Bewuzt profiteren van de zekerheid en kennis van zorgverzekeraar VGZ. Bewuzt is een online verzekeraar die een basisverzekering aanbiedt zonder uitgebreide aanvullende verzekeringen. Voor de meest gebruikte zorg kunnen extra opties worden afgesloten: fysiotherapie, buitenlandzorg, en tandheelkundige zorg.

Online kan men eenvoudig declareren, herhaalrecepten bestellen en wijzigingen doorvoeren. Bewuzt is bovendien de eerste zorgverzekeraar die een no-claim korting heeft op aanvullende verzekeringen. Claim je niets, dan krijg je korting. De korting kan oplopen tot maximaal 20 euro per maand. Vanaf 1 januari 2013 is Blue overgegaan in Bewuzt.