Menzis

Met bijna 2 miljoen verzekerden is Menzis één van de grootste zorgverzekeraars in Nederland. Deze relatief jonge verzekeringsmaatschappij is ontstaan in 2006 uit een fusie tussen Amicon, Geové en NVS. Naast zorgverzekeringen biedt de verzekeraar ook reisverzekeringen aan.
Menzis

Het Menzisconcern bestaat uit Menzis en twee andere zorgverzekeraars, AnderZorg en Azivo. In totaal huisvest de zorgverzekeraar ongeveer 2.500 medewerkers, verdeeld over een aantal vestigingen. Het hoofdkantoor van Menzis is gevestigd in Wageningen. Het bedrijf is met name bekend als zorgverzekeraar, maar biedt ook reisverzekeringen aan. Menzis is een zelfstandige zorgverzekeraar zonder winstoogmerk.

De zorgverzekeraar was op het gebied van webcare een van de pioniers in Nederland. Nog steeds is de verzekeraar op social media erg betrokken. Om klanten interactief mee te laten denken is er bijvoorbeeld Team TopZorg. Daar kunnen mensen ideeën of ervaringen met Menzis delen. Daarnaast heeft men het platform ‘MedeMenz’ ontwikkelt; een platform voor en door leden waar men met elkaar in gesprek kan gaan.

Menzis in het nieuws