Neerlandia van 1880

Schadeverzekeraar Neerlandia werd opgericht in 1880 in Leeuwarden, vandaar de naam ‘Neerlandia van 1880’. De verzekeraar bood verschillende verzekeringen voor particulieren en werkte samen met ruim 550 verzekeringsadviseurs.
Neerlandia van 1880

De geschiedenis van de onderlinge Brandwaarborg-Maatschappij "Neerlandia" gaat terug tot 1880. Neerlandia begon dat jaar in Leeuwarden en verhuisde vervolgens in 1906 naar Scheveningen. Op 1 oktober 2010 werd Neerlandia overgenomen door Ansvar Verzekeringsmaatschappij N.V. te Amsterdam. Neerlandia van 1880 was voornamelijk actief op de particuliere markt en met name gespecialiseerd in schadeverzekeringen.

De verzekeraar bood verschillende verzekeringen voor jezelf en het gezin. Denk daarbij aan autoverzekeringen, reisverzekeringen, rechtsbijstandverzekering en inboedelverzekeringen. Neerlandia stond dan ook garant voor een compleet verzekeringspakket voor particulieren. Bij de verzekeraar kon je destijds terecht voor persoonlijke advies en werd schade snel en effectief afgehandeld. Neerlandia van 1880 werkte daarnaast nog samen met ruim 550 onafhankelijke adviseurs.

In 2010 is Neerlandia overgenomen door Ansvar Verzekeringsmaatschappij N.V. Vijf jaar later hebben zij de naam dan ook definitief veranderd in AnsvarIdèa Verzekeringen.