ONVZ

Al in 1933 startte ONVZ als zorgverzekeraar en dat is het ook altijd gebleven. De verzekeraar zonder winstoogmerk biedt een totaalpakket aan zorgverzekeringen. ONVZ is een middelgrote zorgverzekeraar met circa 450.000 verzekerden.
ONVZ

ONVZ werd in 1933 opgericht als ‘Onderlinge Nationale R.K. Vereniging tegen de kosten van Ziekenhuisverpleging en Operatie’. Aanvankelijk waren alleen de kosten van verpleging, operaties en ziekenvervoer verzekerd. Inmiddels is ONVZ flink gegroeid en biedt een totaalpakket aan zorgverzekeringen aan. De verzekeraar werkt met verzekeringsadviseurs door het hele land. Het hoofdkantoor van ONVZ is te vinden in Houten.

Met de invoering van de basisverzekering in 2006, nam ONVZ de ziektekostenportefeuilles over van Allianz Nederland, Nationale-Nederlanden, VVAA en Aegon. Sinds 2012 werkt de zorgverzekeraar met de labels ONVZ Zorgverzekeraar, VVAA zorgverzekering en PNOzorg. Van oudsher is ONVZ een vereniging zonder winstoogmerk.

De coöperatieve zorgverzekeraar is een onderlinge waarborgmaatschappij en handelt zonder winstoogmerk. ONVZ noemt zichzelf innovatief en slagvaardig. Met ongeveer 400 medewerkers probeert de zorgverzekeraar klanten zo persoonlijk mogelijk te benaderen.