OZF Achmea

Zoals de naam al aangeeft, valt OZF onder de Achmea-groep. Deze relatief kleine zorgverzekeraar opereert landelijk en is gevestigd in Hengelo. OZF Achmea is een kleinschalige organisatie zonder winstoogmerk.
OZF Achmea

De historie van OZF Achmea gaat terug tot 1923. Een ziekenfonds werd opgericht door N.V. Koninklijke Nederlandsche Zoutindustrie (KNZ), wat later AkzoNobel werd. Dit ziekenfonds werd op 17 mei 1950 omgevormd tot Onderling Ziektekosten Fonds 1950 W.A., ook wel OZF. Nog wat jaren later, in 1998, ontstond een zelfstandig en onafhankelijk organisatie genaamd Ongevallen- en Ziektekostenverzekeringsmaatschappij OZF. De zorgverzekeraar telt ongeveer 40 medewerkers en opereert landelijk.

Binnen de Achmea-groep is OZF een eigen identiteit die profiteert van de (zorg) inkoopkracht en automatiseringssystemen van Achmea. Naast de zorgverzekering voor particulieren, heeft OZF Achmea contracten met bedrijven en instellingen voor het afsluiten van een collectieve zorgverzekering. OZF Achmea is gespecialiseerd in zorgverzekeringen en biedt een basispakket aan zorgverzekeringen aan, maar men kan er bijvoorbeeld ook terecht voor een reisverzekering.

OZF Achmea in het nieuws