Promovendum

Speciaal voor hoger opgeleiden, middelbaar en hoger personeel is er verzekeraar Promovendum. De verzekeraar biedt verschillende verzekeringen voor deze specifieke doelgroep. De relatief jonge aanbieder is een zusterbedrijf van National Academic.
Promovendum

Promovendum richt zich met zijn verzekeringen op een specifieke doelgroep. Voor academici, hbo’ers, en middelbaar en hoger personeel heeft Promovendum een aantal verzekeringsproducten ontwikkeld. Inmiddels hebben ruim 50.000 hoger opgeleiden zich bij de verzekeraar aangesloten. Naar eigen zeggen is Promovendum daarmee de snelst groeiende aanbieder van zorgverzekeringen in Nederland. De verzekeraar kan lagere premies bieden omdat zij zich richten op een specifieke doelgroep.

Naast zorgverzekeringen kunnen hoger opgeleiden een autoverzekering afsluiten, maar ook bijvoorbeeld een inboedelverzekering, reisverzekering of woonhuisverzekering. Uit verschillende onderzoeken zou blijken dat het claimgedrag van hoger opgeleiden beter is. Deze groep zou alleen claimen omdat het nodig is en niet omdat het kan. De verzekeraar heeft Avéro Achmea als risicodrager. Promovendum is het zusterbedrijf van National Academic. Beide verzekeraars lijken sterk op elkaar qua zorgverzekeringen en aanpak.