Salland

De geschiedenis van Salland gaat terug tot 1860. Al meer dan 150 jaar zet de relatief kleine zorgverzekeraar zich in voor de beste zorg. De coöperatieve zorgverzekeraar uit Oost-Nederland heeft inmiddels ruim 100.000 verzekerden die zich bij de verzekeraar hebben aangesloten.
Salland

Salland is een onderdeel van dienstverlener Eno. Dit overkoepelende bedrijf doet de zorginkoop voor verschillende verzekeraars. Ook de merken HollandZorg en Energiek vallen onder het merk Eno. Salland is vernoemd naar de gelijknamige streek in het westen van Overijssel. De regio Deventer is voor de verzekeraar de thuisbasis. De laatste jaren scoort Salland goed in verschillende klanttevredenheidsonderzoeken.

De zorgverzekeraar biedt een traditioneel pakket aan zorgverzekeringen: één basisverzekering en een aantal aanvullende verzekeringen. Daarnaast biedt Salland ook een reisverzekering aan. In de regio Deventer kunnen verzekerden voor persoonlijke vragen ook terecht op verschillende locaties. Salland heeft hiervoor speciaal locaties ingericht waar klanten op ‘spreekuur’ kunnen komen.

Salland heeft geen winstoogmerk. Dat betekent dat een deel van de premie direct weer wordt geïnvesteerd in zorg. Salland is een relatief kleine zorgverzekeraar met ongeveer 100.000 verzekerden.

Salland in het nieuws