Inboedelverzekeringen van Allianz

Sinds 2003 is Allianz actief op de verzekeringsmarkt. Met een marktaandeel van circa 2% is het bedrijf nu een erkende Nederlandse verzekeraar. Allianz is ontstaan uit een fusie van Royal Nederland en de Zwolsche Algemeene.
Allianz

Met de Allianz inboedelverzekering zijn spullen in een woonhuis verzekerd tegen onvoorziene schade. Daarnaast vallen ook bijgebouwen, garages en schuren op hetzelfde adres onder de verzekering. Ook spullen die aan het woonhuis vastzitten zijn verzekerd, bijvoorbeeld lampen of zonweringen. De inboedel is verzekerd op basis van de nieuwwaarde.

Allianz Extra dekking
De inboedelverzekering met extra uitgebreide dekking verzekert de inboedel tegen de belangrijkste oorzaken van schade. Hierbij kan gedacht worden aan brandschade, diefstal, inbraakschade, stormschade, schade door ontploffing, blikseminslag of vandalisme.

Allianz All risk dekking
De Allianz inboedelverzekering met all risk dekking verzekert tegen schades door alle plotselinge en onverwachte gebeurtenissen. Hieronder vallen ook schades die per ongeluk door een gezinslid worden veroorzaakt.  

Uitzonderingen
Er zijn echter een paar uitzonderingen binnen de Allianz inboedelverzekering. Zo vallen voertuigen, aanhangers, boten, dieren en geld niet onder de verzekering. Daarnaast keert de verzekeraar niet uit bij kortsluiting, slecht onderhoud en vervuilde grond, lucht of water.