Inboedelverzekeringen van ASR

In 1997 ontstond ASR Verzekeringsgroep uit een samenvoeging van Stad Rotterdam, Europeesche Verzekeringen en De Amersfoortse. ASR was voorheen onderdeel van verzekeraar Fortis, maar werd na problemen door de kredietcrisis in 2008 opgekocht door de Nederlandse Staat.
ASR

ASR is in Nederland één van de grootste aanbieders van financiële producten met een uitgebreid aanbod. Naast verzekeringen biedt ASR namelijk ook hypotheken, pensioenen, spaarrekeningen en beleggingsfondsen aan. De ASR inboedelverzekering biedt garantie tegen onderverzekering, maar ook het huurder- en eigenaarsbelang is standaard meeverzekerd (elk tot € 6.000,-). Inboedel op een ander adres, bijvoorbeeld een tijdelijke opslag, is maximaal drie maanden verzekerd tot € 7.500,-. De inboedelverzekering van ASR kan dagelijks worden opgezegd met een opzegtermijn van één maand.

ASR Extra dekking
De ASR inboedelverzekering biedt standaard de extra uitgebreide Basisdekking. Met deze verzekering is de inboedel onder meer verzekerd tegen schades door brand, ontploffing, storm, water, neerslag, vorst, rook, inbraak en vandalisme. De verzekeraar keert niet uit als er sprake is van opzet, kortsluiting of slecht onderhoud.

ASR Keuzedekkingen
De ASR Basisdekking kan worden aangevuld met verschillende keuzedekkingen. Zo kan gekozen worden voor een all risk dekking waarmee de inboedel verzekerd is voor alle onverwachte gebeurtenissen. Daarnaast kan de verzekering ook worden aangevuld met een kostbaarhedenverzekering of een glasverzekering.