160.000 Ieren onterecht opgezadeld met creditcardverzekering

In Ierland zijn er meer dan 160.000 consumenten opgezadeld met een creditcardverzekering die achteraf niet nodig bleek te zijn. De verzekering bood dekking bij diefstal en onterecht gebruik van de creditcard.
Ieren de dupe geworden van overbodig verzekeringsproduct

Ieren de dupe geworden van overbodig verzekeringsproduct

De verzekering voor bescherming van de klant bij diefstal van de creditcard werd ter beschikking gesteld door Homecare Insurance en via creditcard providers als Ulster Bank, MBNA en Bank of Ireland aan klanten verkocht. Deze extra verzekering blijkt echter overbodig te zijn doordat de klant al beschermd wordt op basis van de voorwaarden van het financiële product.

Nu zijn er ruim 160.000 Ieren de dupe geworden van het overbodige verzekeringsproduct. De creditcardbedrijven bieden klanten echter nu de mogelijkheid om een schadeclaim in te dienen door een formulier in te vullen en deze op te sturen.

Ook de fout in met autoverzekering

Het is niet de eerste keer dat Ierland met opvallend nieuws over verzekeringen komt, want eerder bleken 900.000 automobilisten in Ierland volledig onterecht als wanbetaler van de premie voor de autoverzekering geregistreerd te staan.

Een fout in het IT-systeem zorgde ervoor dat de Ierse politie een melding kreeg dat meer dan 1,1 miljoen automobilisten de premie voor de autoverzekering niet hadden voldaan. Dat bleek voor 900.000 van de verzekerden onterecht te zijn, want deze automobilisten hadden de premie voor de autoverzekering wel netjes op tijd betaald.

Op basis van de informatie uit het IT-systeem dat nu niet meer in gebruik is, bleek dat ongeveer de helft van de automobilisten in Ierland de verzekeringspremie niet zou hebben betaald. In totaal staan er namelijk 2,4 miljoen voertuigen geregistreerd.

Gepubliceerd op 12 mei 2015 om 12:35 uur.