Aantal aanrijdingen stijgt na zomervakantie met 30%.

Het aantal claims van automobilisten na aanrijding met een voetganger of fietser stijgt met ruim 30% na de zomervakantie. Dit blijkt uit de cijfers die het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (CVS) heeft gepresenteerd. Het Verbond van Verzekeraars en Veilig Verkeer Nederland roept dan ook op om alert te zijn op één van de meest kwetsbare groep verkeersdeelnemers, schoolgaande kinderen.
30% meer aanrijdingen na de zomervakantie

30% meer aanrijdingen na de zomervakantie

Vlak na de zomervakantie is er een enorme piek in het aantal aanrijdingen tussen automobilisten met fietsers of voetgangers te constateren. Zo steeg vorig jaar het aantal gemiddeld aantal schadeclaims van 211 naar 280 per week. Een stijging die zeker aandacht verdient.

Campagne: De scholen zijn weer begonnen
Veilig Verkeer Nederland start, net zoals elk jaar, met haar campagne ‘de scholen zijn weer begonnen’ zodra de zomervakantie voorbij is. Samen met het Verbond van Verzekeraars willen zij autmobilisten wijzen op de verkeersveiligheid.

“Automobilisten moeten na de zomervakantie altijd weer even gewaarschuwd worden om extra op te letten omdat kinderen in grote groepen, lopend en op de fiets op weg zijn naar school. Er zijn veel nieuwe kinderen op de schoolroute en ook veel onervaren fietsers”, aldus Felix Cohen, directeur van Veilig Verkeer Nederland.

Gepubliceerd op 22 augustus 2016 om 16:00 uur.