Aanvullende zorgverzekering - meest gezocht naar steunzolen

Gedurende de periode van 1 december tot 13 december heeft Independer bijgehouden waar het meest op gezocht werd als gewenste aanvullende dekking voor de zorgverzekering. Zoals verwacht wordt er veel gezocht naar ADHD-medicijnen. Het meest werd er echter gezocht naar de vergoeding voor steunzolen.
Consumenten zoeken het meest op 'steunzolen' als gewenste aanvullende dekking voor de zorgverzekering

Consumenten zoeken het meest op 'steunzolen' als gewenste aanvullende dekking voor de zorgverzekering

Nederlanders blijken veel waarde te hechten aan een aanvullende dekking waarin een vergoeding wordt gegeven voor steunzolen. Verzekeraars die punten willen scoren met een aanvullende zorgverzekering, moeten hiervoor dus een goede dekking bieden. De belangstelling voor steunzolen is te verklaren door de hoogte van de kosten. Ze kosten namelijk tussen de €120 en €150 per paar. De zolen moeten namelijk exact worden aangemeten. De top vijf van meest gezochte vergoedingen ziet er als volgt uit:

1 – Steunzolen
2 – ADHD-medicijnen
3 – Chiropractie
4 – Podotherapie
5 – Vaccinaties

De zorgverzekering die het beste scoort op steunzolen is de verzekering van de HEMA. Het gaat om het aanvullend 2-pakket met een maandpremie van €12 bovenop de premie voor de basisverzekering. Verzekerden die een goede dekking moeten hebben voor ADHD-medicijnen zijn het beste uit bij VGZ, aanvullend op de basisverzekering moet dan het Top Pakket worden gekozen. De vergoeding voor de noodzakelijke medicijnen bedraagt €500 per jaar.

Bij het vergelijken van zorgverzekeringen is het belangrijk om niet alleen te letten op de hoogte van de premie. Een goedkope verzekering met een dekking die te mager is kan grote financiële gevolgen hebben.

Gepubliceerd op 2 januari 2014 om 9:49 uur in de categorie zorgverzekering.