Alarmcentrale brengt QR-code uit voor op vakantie verloren spullen

SOS International is aan meerdere verzekeraars verbonden die reisverzekeringen aanbieden. De alarmcentrale heeft stickers met een QR-code op de markt gebracht, waarmee vakantiegangers hun verloren spullen snel kunnen terugvinden.
RETURN Tag om verloren spullen snel terug te krijgen

RETURN Tag om verloren spullen snel terug te krijgen

SOS International is een alarmcentrale die vakantiegangers en reizigers met een reisverzekering over de hele wereld hulp biedt. De alarmcentrale is vierentwintig uur per dag bereikbaar en dat gedurende zeven dagen per week. SOS International heeft nu een ‘return tag’ in de vorm van een QR-code ontwikkeld, waarmee vakantiegangers in de gelegenheid worden gesteld hun verloren spullen op een snelle manier terug te krijgen als deze gevonden worden.

Stickers met QR-code
De International RETURN Tag bestaat uit een vel met stickers die een QR-code bevatten en worden aangeboden door SOS op Reis diensten. Iedereen die op vakantie gaat kan een stickervel aanschaffen en de stickers met code op de waardevolle goederen plakken. Natuurlijk kunnen de stickers universeel gebruikt worden en op smartphones, digitale camera’s, bagage, rugzak, portemonnee en andere waardevolle spullen worden geplakt.

Wie tijdens de wintersport bijvoorbeeld spullen in de gondel laat liggen of op het vliegveld spullen verliest, kan met de RETURN Tag de waardevolle goederen eerder terugkrijgen. Dat geldt ook als een smartphone op een terrasje is blijven liggen of als je ergens een USB-stick bent vergeten.

Eerlijke vinder
Om de International RETURN Tag succesvol te laten zijn, moet er wel sprake zijn van een eerlijke vinder. De kans dat de spullen worden terugbezorgd is echter groter, want de vinder hoeft weinig moeite te doen om de eigenaar te achterhalen.

Zo kan door het simpel gebruik van een smartphone de QR-code door de vinder gescand worden, waarna de gegevens van de eigenaar zichtbaar worden. De vinder kan daarna telefonisch of per e-mail contact opnemen met de eigenaar om de waardevolle goederen terug te bezorgen. Er worden bij het scannen twee telefoonnummers getoond en een e-mailadres.

De RETURN Tag biedt de contactgegevens van de eigenaar aan in meerdere talen en daardoor heeft dit middel een internationaal karakter. De gegevens voor contact worden verstrekt in het Engels, Spaans, Duits en Frans.

SOS International INFO Tag
De International RETURN Tag is niet het eerste product dat met een QR-code door SOS International op de markt is gebracht. Zo is eerder al een INFO Tag gelanceerd, waarin belangrijke ICE gegevens zijn opgenomen.

Bij een ongeval wordt hulpverleners zo op een eenvoudige manier de gelegenheid geboden om erachter te komen of iemand bijvoorbeeld medicijnen gebruikt of allergisch is voor speciale medicatie. De hulpverlener hoeft daarvoor alleen maar de QR-code te scannen. De sticker kan bijvoorbeeld op een helm, sportschoen of portemonnee worden aangebracht.

Naast de QR-codes op stickervellen biedt SOS Internationaal voor vakantiegangers met een reisverzekering ook de gelegenheid om van een speciale SOS op Reis applicatie gebruik te maken. Via deze app wordt de gelegenheid geboden om alle gegevens van de reisverzekering op te slaan en kan er toegang gekregen worden tot noodnummers. Bovendien kan er snel contact worden gelegd met de alarmcentrale als er een beroep op de reisverzekering wordt gedaan.

Gepubliceerd op 13 februari 2014 om 12:10 uur.