Autoverzekeraar gooit premie Tesla omhoog na onderzoek

De premie voor een autoverzekering van Tesla bezitters wordt flink omhoog geschroefd. De Amerikaanse autoverzekeraar AAA is van mening dat eigenaren die in een Tesla rijden abnormaal vaak schade claimen, die zelfs duurder is dan andere voertuigen in diezelfde klasse.
De Amerikaanse Autoverzekeraar AAA verhoogt zijn premie voor eigenaren van een Tesla

De Amerikaanse Autoverzekeraar AAA verhoogt zijn premie voor eigenaren van een Tesla

Tot deze conclusie kwam de Amerikaanse autoverzekeraar AAA na de analyse van schadedata die werd gepresenteerd door het Highway Loss Data Institute. “Dezelfde patronen zagen we in onze eigen data, en dat gaf ons het vertrouwen om de tarieven te veranderen.” aldus Anthony Ptaznik van AAA. Ptasznik krijgt bijval van Russ Rada, woordvoeren bij Insurance Institue for Highway Safety. “Tesla’s zijn betrokken bij veel crashes en de reparaties zijn duur. Consumenten moeten daarvoor betalen als ze hun auto verzekeren.” Volgens Highway Loss Data Institute kosten de claims voor een Tesla 89% meer dan gemiddeld.

Oneerlijke vergelijk

Autofabrikant Tesla vindt dat men appels met peren heeft vergeleken en is het daarom ook niet eens met de uitkomst van de analyse. Tesla vindt niet dat hun modellen vergeleken kunnen worden met bijvoorbeeld een Volvo station. Volgens een woordvoerder van de autofabrikant zou uit een onderzoek zijn gebleken dat Model S van Tesla de kleinste kans zou geven op letsel en verwachten zij voor Model X de beste score voor een SUV ooit te krijgen.

Gepubliceerd op 7 juni 2017 om 16:00 uur in de categorie autoverzekering.