Autoverzekering duurst in Limburg

De premie van een autoverzekering is onder andere afhankelijk van de plaats waar je woont. Iemand uit Amsterdam betaalt bijvoorbeeld meer premie, dan iemand uit Lutjebroek. Maar in welke provincie ben je nu het duurst uit en waar het goedkoopst?
Limburg is de duurste provincie voor het afsluiten van een autoverzekering

Limburg is de duurste provincie voor het afsluiten van een autoverzekering

Inwoners van grote steden betalen meer premie dan inwoners uit kleine dorpjes. Simpelweg omdat inwoners uit grote steden meer risico lopen. Om die reden besloot Poliswijzer enkel de premies te vergelijken van steden met maximaal 30.000 inwoners. Ook zijn zij voor de vergelijking uitgegaan van een man/vrouw in de leeftijd van 35 met 8 schadevrije jaren, rijdend in een Volkswagen Golf 1.2 TSI uit 2016 die all risk verzekerd moet worden. Per provincie zijn twee willekeurige plaatsen gekozen waarvoor de vijf goedkoopste autoverzekeringen zijn vergelijken. Uit deze cijfers kwam uiteindelijk één gemiddelde premie per provincie.

Limburg duurst, Groningen goedkoopst

Uit de gemiddelde premies blijkt dat een automobilist het duurste uit is in Limburg. De gemiddelde premie lag hier op € 43,44 per maand. In Groningen is een automobilist het voordeligst uit, namelijk met een gemiddelde premie van € 30,04 per maand. Een andere opvallende conclusie uit de steekproef is dat inwoners van Flevoland relatief duur uit zijn als het gaat om een autoverzekering.

Dat Limburg slechter uit de steekproef komt dan de andere provincies valt onder andere te wijten aan het prijsbeleid van de verzekeraars, maar ook de verhouding van criminaliteit zou hieraan bijdragen zo valt te lezen in het onderzoek. Ondanks de uitkomsten hoeft het niet te betekenen dat je als inwoner van een bepaalde provincie een hoge of lage premie betaalt voor je autoverzekering. De premies worden gebaseerd op meerdere factoren in tegenstelling tot dit onderzoek dat conclusies vormt op basis van slechts twee kleinere plaatsen. 

Autoverzekering vergelijken

Ben je van plan om een nieuwe auto te kopen of is je auto wellicht al wat ouder? Dan kan het zijn dat je huidige autoverzekering niet meer de juiste dekking biedt. Maak een vergelijking op deze website en sluit direct de verzekering af die het beste bij jouw situatie past.

Gepubliceerd op 11 september 2017 om 10:00 uur in de categorie autoverzekering.