Autoverzekering vergelijken en afsluiten via Google

Zoekgigant Google zou volgens persbureau Reuters van start gaan met verkoop van autoverzekeringen. Onder de bedrijfsnaam ‘Google Compare Auto Insurance’ zou de internetgigant een pilot willen starten met een vergelijkingssite voor autoverzekeringen. Vooralsnog gaat het om een pilot in een van ’s wereld grootste markten, de VS.
Google start pilot met autoverzekeringen vergelijken en afsluiten in de VS

Google start pilot met autoverzekeringen vergelijken en afsluiten in de VS

De markt van autoverzekeringen is voor Google niet geheel nieuw. Al twee jaar runt de zoekgigant een Britse website waar consumenten autoverzekeringen kunnen vergelijken. Autobezitters hoeven allen het rijbewijsnummer en wat extra gegevens in te voeren om verzekeringen, premies en voorwaarden te kunnen vergelijken. Wanneer de autoverzekering wordt afgesloten, ontvangt Google hiervoor een provisie. Volgens persbureau Reuters zou Google nu ook plannen hebben om autoverzekeringen te gaan vergelijken in de VS.

Google zou voor de Amerikaanse markt nauw samenwerken met vergelijkingssite CompareNow. Deze vergelijkingssite biedt autoverzekeringen aan van ongeveer dertig verzekeraars. Het lijkt er op dat Google nu zelf ook autoverzekeringen wil gaan verkopen. Op de Britse markt is Googel al actief op de verzekeringsmarkt via het aangekochte BeatThatQuote.com. Volgens analist Ellen Carney heeft Google de eerste licenties verkregen om verzekeringen te gaan verkopen in 26 staten van de VS. Daarbij zou Google geautoriseerd zijn om autoverzekeringen te verkopen van zes verzekeraars.

"Even Apeldoorn bellen wordt... even Mountain View bellen."

Quote komt van het Techblog van de Volkskrant


De plannen van Google voor het aanbieden van autoverzekeringen in de VS zal mogelijk een grote impact hebben op de verzekeringsmarkt. Het internetbedrijf heeft al vergelijkingssites voor hotels en vluchten, maar ziet nu ook de verzekeringsmarkt als lucratief. Mogelijk zou Google ook plannen hebben om de vergelijkingssite CoverHound, welke gespecialiseerd is in autoverzekeringen, over te willen nemen.

Gepubliceerd op 13 januari 2015 om 10:55 uur in de categorie autoverzekering.