Autoverzekering voor jongeren fors duurder

Voor een autoverzekering betalen jongeren tot 20 jaar twee keer zoveel dan 30-plussers. Dat blijkt uit een berekening van 180.000 vergelijkingen die afgelopen maanden werden gemaakt op vergelijkingssite Independer.
Jongeren betalen tot twee keer meer aan premie voor autoverzekering

Jongeren betalen tot twee keer meer aan premie voor autoverzekering

Dat jongeren tot 20 jaar voor verzekeraars een risicogroep zijn is duidelijk. Maar ondanks dat zijn de premieverschillen enorm. Deze leeftijdsgroep betaald tot twee keer zoveel premie voor een autoverzekering dan mensen boven de 30 jaar. Dat geldt overigens voor alle dekkingen. Daarbij is de Allrisk verzekering zelfs 132 procent duurder voor jongeren. Vergelijkingssite Independer heeft dit berekend en de cijfers dinsdag gepubliceerd.

Jongeren in de leeftijd van 20 t/m 24 jaar betalen iets minder premie dan jongeren van 18 en 19 jaar. Maar een autoverzekering is voor hen nog steeds 60 tot 77 procent duurder dan automobilisten van 30 jaar of ouder. Bij een WA-verzekering betalen jongeren zelfs 122 procent meer dan mensen in de categorie 30 tot 34 jaar. In de vergelijking heeft Independer geen rekening gehouden met schadevrije jaren.

“Ondanks dat zijn de premieverschillen enorm. Als rekening wordt gehouden met de opbouw van schadevrije jaren betaalt een jongere vaak zelfs 3 tot 5 keer zoveel als meer ervaren rijders”, aldus de vergelijkingssite. De hogere premie is te verklaren uit het feit dat verzekeraars de kans op ongevallen bij jongeren hoger inschatten. Vanaf 35 jaar heeft de leeftijd nog maar weinig invloed op de premie van een autoverzekering.

Gepubliceerd op 29 mei 2013 om 10:38 uur in de categorie autoverzekering.