Bijna 80% procent consumenten stapt online over van zorgverzekering

In het afgelopen jaar zijn er een groot aantal consumenten overgestapt van zorgverzekering en bijna 80% daarvan heeft de overstap naar een andere verzekeraar online gemaakt.
Consument vooral geneigd om online over te stappen van zorgverzekering

Consument vooral geneigd om online over te stappen van zorgverzekering

In opdracht van het advertentienetwerk Zanox heeft No Ties een onderzoek uitgevoerd naar de wijze waarop consumenten overstappen en een zorgverzekering afsluit. Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat consumenten vooral geneigd zijn om bij het overstappen van zorgverzekeraar dat vooral online doen. Zo heeft in 2012 bijna 80% online een andere zorgverzekeraar gekozen en de nieuwe zorgverzekering online afgesloten.

Uit het onderzoek kwam naar voren dat vooral consumenten in de leeftijdsgroep tussen de 25 jaar en 34 jaar online overstappen. Opvallend is dat een groot aantal verzekerden pas in de laatste twee weken van het jaar 2012 online de overstap heeft gemaakt.

Naast het online overstappen wordt er uiteraard ook van andere overstapmogelijkheden gebruik gemaakt. Zo maakt 17% van de verzekerden gebruik van de telefoon om over te stappen van zorgverzekering. Slechts 1% kiest voor de mogelijkheid om per post over te stappen naar een andere verzekeraar.

Een percentage van 20% van de respondenten heeft laten weten het komende jaar een andere zorgverzekering te nemen en 39% van de deelnemers aan het onderzoek heeft laten weten nog te twijfelen.

De groep verzekerden met een leeftijd tussen de 25 jaar en 44 jaar is het grootst met betrekking tot de intentie om over te stappen. Twee op de drie respondenten geeft aan dat een lagere premie voor de basisverzekering de voornaamste reden zou zijn om over te stappen.

Gepubliceerd op 31 oktober 2013 om 10:15 uur in de categorie zorgverzekering.