Britse verzekeraar gebruikt software en videobeelden bij ongevallen

De Britse verzekeraar Admiral gaat videobeelden die door Google Earth zijn gemaakt van de locatie, gebruiken direct na een ongeval. Daarnaast ontvangt de verzekeraar data over de snelheid en het remgedrag. Admiral hoopt zo veel nuttige informatie te krijgen die anders achteraf met mogelijke fouten door de verzekerde zelf moet worden verstrekt.
Verzekeraar hoopt met extra data na een ongeval, het aantal frauduleuze claims terug te dringen

Verzekeraar hoopt met extra data na een ongeval, het aantal frauduleuze claims terug te dringen

Verzekeraar Admiral uit Groot-Brittannië gaat samenwerken met Redtail, een specialist op het gebied van ‘conected software’ in auto’s. Admiral kan op die manier beschikken over data die de snelheid en remgedrag van de bestuurder voor het ongeval weergeven. Ook ontvangt de verzekeraar direct na een auto-ongeval videobeelden die door Google Earth zijn gemaakt van de locatie. Op die manier verwacht Admiral nuttige en vooral betrouwbare informatie te krijgen.

Dankzij de ontwikkelde software hoopt Admiral ook informatie te krijgen over andere voertuigen die betrokken zijn bij het ongeval. Dit kan voorlopig alleen als de andere voertuigen ook zijn aangesloten op de software. Met de software zal mogelijk het aantal frauduleuze schadeclaims op de autoverzekering worden teruggedrongen.

De extra data en videobeelden vervangen zo een potentieel onbetrouwbare bron. Daarnaast is het voor verzekerden direct na een ongeval vaak lastig direct met harde feiten te komen en de precieze omstandigheden goed te omschrijven. Dit zijn echter aspecten die verzekeraars meenemen in de beoordeling van de aansprakelijkheid.

Gepubliceerd op 2 juli 2015 om 9:18 uur in de categorie autoverzekering.