Buiten de piste skiën? Mogelijk geen dekking op reisverzekering

U moet niet te lichtzinnig denken over de gevaren die dreigen tijdens een wintersportvakantie. Let voorafgaand aan de reis goed op de dekking in uw zorgverzekering en de reisverzekering.
Off piste skiën? Denk goed na over de mogelijke gevolgen.

Off piste skiën? Denk goed na over de mogelijke gevolgen.

Een skivakantie brengt andere risico’s met zich mee vergeleken met een zomervakantie. Skivakanties zijn standaard niet meeverzekerd op de aflopende of de doorlopende reisverzekering, zo waarschuwt het Verbond van Verzekeraars eerder deze maand. De wintersportdekking moet op de verzekering worden meeverzekerd. De meeste wintersporters doen er ook verstandig aan om aanvullende zorg mee te verzekeren in de reisverzekering.

De zorgverzekering biedt een dekking in het buitenland, maar is gemaximeerd tot het bedrag waarvoor dekking bestaat in Nederland. Kost een bepaalde behandeling in Nederland €1.000, dan vergoedt de zorgverzekeraar voor de buitenlandse behandeling ook maximaal €1.000. In het geval de behandeling meer kost, moet u het meerdere zelf betalen. Sommige aanvullende zorgverzekeringen geven wel de juiste dekking. Informeer bij uw zorgverzekeraar naar de dekking in het buitenland.

Risico van wintersport meeverzekeren

Ga zeker niet op wintersportvakantie zonder een reisverzekering. De meest ervaren skiërs kunnen een zware blessure oplopen. De kosten van een gipsvlucht weer naar Nederland kunnen u anders duizenden euro’s gaan kosten. Voor een gering aanvullend bedrag kunt u wintersportdekking meeverzekeren.

Pas op met buiten de piste skiën

Door buiten de piste te skiën neemt u bewust meer risico’s. Niet bij alle verzekeraars is schade gedekt als er “off piste” wordt geskied. Er kunnen voorwaarden gesteld worden aan de dekking. Een eis kan zijn dat u alleen vergoeding krijgt bij schade als u onder begeleiding van een gids aan het skiën was. Ook mag er geen dreiging van lawinegevaar zijn. Lees de voorwaarden van de reisverzekering goed door. Lichamelijk leed kan namelijk nog verergerd worden door financieel leed.

Gepubliceerd op 29 januari 2014 om 11:38 uur in de categorie reisverzekering. Geactualiseerd op 2 juli 2014 om 12:14 uur.