Consumentenbond organiseert veiling voor lagere premie zorgverzekering

Er wordt door de Consumentenbond een veiling georganiseerd waar zorgverzekeraars aan kunnen deelnemen. Het doel is om consumenten zorgpakketten aan te bieden met een lage premie.
Een veiling van een collectieve zorgverzekering; de Consumentenbond heeft de primeur.

Een veiling van een collectieve zorgverzekering; de Consumentenbond heeft de primeur.

De Consumentenbond heeft een nieuwe manier bedacht om consumenten te laten besparen op de premie van de zorgverzekering. Op 26 november 2013 wordt daarvoor een Zorgveiling georganiseerd.

De zorgverzekeraars hebben de mogelijkheid om tijdens de Zorgveiling de laagste prijs te bieden voor vier pakketten. De pakketten bieden naast de basisverzekering verschillende dekkingen aan de consumenten. Als er door de zorgverzekeraars wordt voldaan aan een aantal kenmerken op het gebied van kwaliteit, service en transparantie kan er worden deelgenomen aan de Zorgveiling.

Consumenten kunnen zich gratis voor de zorgverzekeringveiling inschrijven via de Consumentenbond. Aan deelnemers wordt gevraagd om een aantal vragen te beantwoorden die te maken hebben met de zorgbehoefte, zodat beoordeeld kan worden welk pakket het meest geschikt is. Consumenten krijgen na afloop van de Zorgveiling vervolgens een voorstel toegezonden.

De aanmelding voor consumenten voor de veiling is geheel vrijblijvend en ook het voorstel dat na afloop van de veiling wordt toegezonden kent geen directe verplichting. Als besloten wordt om op het voorstel in te gaan, dan zal de Consumentenbond de overstap regelen.

De vier pakketten die worden aangeboden en waar de consument een keuze uit kan maken is samengesteld op basis van de wensen van de consumenten met betrekking tot de zorgverzekering. Daarvoor heeft de Consumentenbond gebruik gemaakt van de gegevens van de Zorgvergelijker. Alle consumenten kunnen zich inschrijven voor de Zorgpolis Veiling, waarbij de inschrijver geen lid van de Consumentenbond hoeft te zijn.

Gepubliceerd op 5 november 2013 om 14:57 uur in de categorie zorgverzekering.