Consumentenbond start actie Premiejagen voor lagere premie zorgverzekering

De Consumentenbond is van mening dat de premie voor zorgverzekeringen in 2014 met 300 euro omlaag kan en is de actie ‘Premiejagen’ gestart om steun voor de eis van een lagere zorgpremie te krijgen.
Belangenorganisatie pleit voor lagere zorgpremie

Belangenorganisatie pleit voor lagere zorgpremie

De Consumentenbond vindt dat de zorgverzekeraars de premie van de zorgverzekering in 2014 op jaarbasis met 300 euro moeten verlagen. De zorgverzekeraar DSW heeft al laten weten de zorgpremie voor 2014 op jaarbasis met 90 euro te verlagen, maar dat vindt de Consumentenbond niet genoeg.

De eis van de Consumentenbond om de zorgpremie met 300 euro per jaar te verminderen wordt kracht bijgezet door de actie Premiejagen. Deze actie is dinsdag 24 september van start gegaan en alle consumenten worden door de Consumentenbond opgeroepen om de petitie te ondertekenen. Dat kan overigens via de website van de Consumentenbond.

Er wordt door de bond een standpunt ingenomen dat de consument een te hoge premie betaalt. Op dit moment betalen verzekerden gemiddeld een zorgpremie voor de basisverzekering van 100 euro per maand. De bond eist door middel van de actie een lagere zorgpremie en wel omdat de zorgverzekeraars grote winsten boeken en daardoor meer dan voldoende reserves achter de hand kunnen houden.

Overigens stelt de bond dat de zorgpremie bij een aantal zorgverzekeraars nog wel verder verlaagd zou kunnen worden dan het bedrag van 300 euro. Bovendien kunnen er ook andere maatregelen genomen worden om de premie lager te laten uitvallen, bijvoorbeeld door onder meer fraude en verspilling tegen te gaan.

Gepubliceerd op 27 september 2013 om 9:52 uur in de categorie zorgverzekering.