Dela ziet inkomsten uit verzekeringen stijgen

Vorig jaar heeft verzekeraar Dela een sterke groei gerealiseerd, zo blijkt uit de gepubliceerde jaarcijfers. In 2015 wist Dela 100.000 nieuwe verzekerden aan zich te binden en mede daardoor stegen de premie-inkomsten uit verzekeringen met ruim 7,5% tot 367 miljoen euro.
Dela ziet premie-inkomsten stijgen ondanks krimpende markt

Dela ziet premie-inkomsten stijgen ondanks krimpende markt

Dela heeft afgelopen jaar een sterke groei doorgemaakt. De verzekeraar wist ondanks de nog altijd krimpende markt van uitvaart- en levensverzekeringen, goede jaarcijfers te presenteren. Het premie-inkomen uit verzekeringen steeg met ruim 7,5% naar 367 miljoen euro. Daarnaast wist Dela ruim 100.000 verzekerden aan zich te binden, waardoor het aantal verzekerden nu ligt op 3,75 miljoen. Ook het operationeel resultaat steeg met 17% naar 123 miljoen euro. De coöperatie Dela groeit vooral door de aanvullende diensten die de verzekeraar sinds enkele jaren aanbiedt. Consumenten kunnen er terecht voor een uitvaartverzekering, overlijdensrisicoverzekering of spaarverzekering. Daarnaast biedt Dela ondersteuning bij het verzorgen van een uitvaart.

De overlijdensrisicoverzekering van Dela was in 2015 goed voor een record. Het aantal polissen kwam uit op 43.582, dat is een toename van 77% ten opzichte van een jaar eerder. Volgens de uitvaartverzorger waren ook de spaarverzekeringen succesvol. Het operationele resultaat over 2015 nam toe van 105 naar 123 miljoen euro. Circa 3 miljoen euro is volgens algemeen directeur Edzo Doeve het gevolg van de kostenbesparingsoperatie die Dela in gang heeft gezet. Halverwege 2017 moet die structureel 17 miljoen euro hebben opgeleverd. Het bedrijf wil de operationele kosten verlagen door het terugbrengen van verschillen in werkwijzen, het bundelen van inkopen en het digitaliseren en optimaliseren van processen. Voor 2016 verwacht Dela een bescheiden groei in premie en aantallen verzekerden.

Gepubliceerd op 7 juni 2016 om 12:02 uur.