EUClaim gaat consumenten wijzen op rechten reisverzekering

Reisverzekeraars mogen hun borst nat maken. EUClaim, het bedrijf dat consumenten bijstaat om geld terug te krijgen van vliegtuigmaatschappijen na een vertraging, gaat zijn pijlen nu ook richten op reisverzekeraars.
EUClaim zit vanaf juni ook reisverzekeraars achter hun broek!

EUClaim zit vanaf juni ook reisverzekeraars achter hun broek!

EUClaim staat bekend vanwege het feit dat zij reizigers helpt om geld terug te krijgen van luchtvaarmaatschappijen wanneer zij te maken krijgen met een vertraging. Dit omdat veel consumenten niet weten wat hun rechten zijn bij een vertraging en daardoor vaak nul op rekest vangen bij de luchtvaarmaatschappij. EUClaim vindt het nu ook tijd om de niet transparante wereld van creditcard- en reisverzekeraars aan te pakken.

App

In eerste instantie wil EUClaim reizigers gaan informeren middels een app over hun rechten wanneer bijvoorbeeld een koffer niet aankomst op bestemming. In een later stadium willen zij ook reizigers gaan bijstaan bij het indienen van een claim. Begin juni zal het bedrijf de app Miss Casey lanceren die de reizigers moet wijzen op hun rechten.

Niet goed op de hoogte

Veel consumenten weten niet waar ze recht op hebben. Zo zijn er veel mensen zich niet bewust dat aankopen met een creditcard verzekerd zijn of dat een reisverzekering de noodzakelijke artikelen dient te vergoeden wanneer een koffer te laat arriveert. Wanneer de EUClaim de consument bijstand biedt en de claim blijkt succesvol, dan strijkt EUClaim 25% van de vergoeding op. EUClaim verwacht dat het een succes wordt. Het aantal koffers dat dagelijks vertraagd ligt, is nog meer dan het aantal vertraagde vluchten.

Gepubliceerd op 22 mei 2017 om 15:00 uur in de categorie reisverzekering.