Grote verschillen in premies bij doorlopende reisverzekeringen

Er blijken grote verschillen te bestaan in de hoogte van de premies bij doorlopende reisverzekering. Dat is gebleken uit een onderzoek van de vergelijkingssite Independer op basis van een analyse van meer dan zesduizend vergelijkingen.
Grote premie verschillen door bepaalde dekkingen die standaard opgenomen zijn in de duurdere reisverzekeringen

Grote premie verschillen door bepaalde dekkingen die standaard opgenomen zijn in de duurdere reisverzekeringen

Independer heeft een analyse uitgevoerd van meer dan zesduizend vergelijkingen die door consumenten zijn gemaakt bij het zoeken naar een doorlopende reisverzekering. Het onderzoek heeft uitgewezen dat er grote verschillen in premies bestaan bij doorlopende reisverzekering.

De hoogste premie voor de doorlopende reisverzekering blijkt volgens de analyse maar liefst meer dan drie keer zo hoog te zijn dan de laagste premie voor de reisverzekering. De analyse is toegepast op reispolissen met onder meer een wintersportdekking en dekking voor medische kosten binnen Europa. Gemiddeld bedraagt het verschil in premie van dergelijke verzekeringen 185 procent.

De duurste reisverzekering in een doorlopende variant voor een alleenstaande zonder kinderen kent een premie van 90,99 euro per jaar De goedkoopste doorlopende reisverzekering voor eenzelfde situatie blijkt maar 29,52 euro per jaar te kosten.

Het verschil in de hoogte van de premie is onder meer te verklaren door bepaalde dekkingen die standaard opgenomen zijn in de duurdere reisverzekeringen, maar in veel situaties overbodig zijn. Zo is een werelddekking bijvoorbeeld niet nodig als de vakanties binnen Europa worden doorgebracht. Ook risicovolle sporten kunnen bij dure reisverzekeringen onder de standaarddekking vallen, maar worden niet door alle verzekerden ondernomen op vakantie.

Er kan door de consument in ieder geval veel geld uitgespaard worden door voor het afsluiten van de doorlopende reisverzekering te kijken welke dekkingen er doorgaans voor hen nodig zijn voor de vakantie.

Gepubliceerd op 16 december 2013 om 13:01 uur in de categorie reisverzekering.