Hogere premie autoverzekering na aanpassing richtlijn EU

De Europese Commissie (EU) heeft plannen voor een eenduidige regelgeving omtrent autoverzekeringen binnen alle lidstaten. Hiermee wil de EU slachtoffers van een verkeersongeval beter beschermen tegen problemen met de autoverzekering.

“Veel mensen bezitten een auto en elke EU-burger kan slachtoffer zijn van een ongeluk. Of dit nou in je thuisland gebeurt of in het buitenland, een gepaste vergoeding is op z’n plek.” aldus EU-commissaris Valdis Dombrovkis.

De richtlijn, die stamt uit 1972, is voor het laatst herzien in 2009. De EU is dan ook van mening dat het de hoogste tijd is om de regelgeving aan te passen om zo in te spelen op nieuwe trends in de markt zoals de zelfrijdende auto. Door het aanpassen van de regels en een eenduidige richtlijn te hanteren ontvangen autobezitters de schadevergoeding na een ongeval waar zij recht op hebben. Als gevolg van de herziening wordt wel verwacht dat de premies van de autoverzekeringen zullen stijgen.

Extra maatregelen

De EU is van mening dat burgers zich zo goed mogelijk moeten beschermen en dus verzekeren. Dat zou betekenen dat ook men zich ook moet gaan indekken voor golf buggies en grasmaaiers. The Sun meldt dat deze extra maatregelen onnodig zijn en consumenten alleen maar op extra kosten zal gaan jagen. In oktober wordt meer duidelijk over de plannen van de EU.

Autoverzekering vergelijken

Benieuwd of jouw autoverzekering nog wel bij je past? Op Verzekeringen.com vergelijk je diverse aanbieders van autoverzekeringen met elkaar en kies je altijd de verzekering die het beste bij jouw situatie past!

Gepubliceerd op 30 augustus 2017 om 9:00 uur in de categorie autoverzekering.