Ixorg geweerd bij Independer en andere vergelijkingssites

Ixorg biedt een alternatief voor een tandartsverzekering, maar is niet opgenomen in vergelijkingssites, zoals Independer. De start-up is teleurgesteld doordat consumenten nu geen mogelijkheid hebben om het alternatief in de vergelijking van tandartsverzekeringen mee te nemen.
Ixorg neemt met alternatieve tandartsverzekering Independer op de hak in commercial

Ixorg neemt met alternatieve tandartsverzekering Independer op de hak in commercial

Een consument die klant is bij ixorg kan elke maand een bedrag sparen op een zogenoemde tandartsrekening die gecombineerd wordt met een calamiteitenverzekering. Ixorg beschouwt dit als een prima alternatief voor tandartsverzekeringen die bij zorgverzekeraars kunnen worden afgesloten. Deze optie is echter niet in de vergelijkingssites opgenomen en dat heeft de start-up boos gemaakt. Ixorg heeft vanuit deze boosheid een commercial ontwikkeld, waar wordt ingegaan op het goedkope alternatief die niet te vinden is bij de vergelijkingssite Independer.

Geld blijft van consument

Bij ixorg blijft het geld dat gespaard is van de consument als het geld niet is gebruikt voor het voldoen van tandartskosten. Dat is bij een aanvullende tandartsverzekering die bij een zorgverzekeraar wordt afgesloten niet het geval. Daar betaalt met elke maand een premie en komt het geld in het bezit van de zorgverzekeraar.

Er zijn sinds de lancering van het alternatief voor een tandartsverzekering al 5.000 consumenten klant geworden van ixorg. Het concept is voor het eerst aan het einde van het jaar 2013 gelanceerd en heeft in die korte tijd dan ook een aardige groei doorgemaakt.

Het lijkt er vooral op dat consumenten nog moeten wennen aan het idee dat er zelf gespaard wordt voor tandartskosten op de tandartsrekening met calamiteitenverzekering. Het is vooral onwennig doordat het geld van de klant zelf blijft zolang er geen tandartskosten worden gemaakt.

Grote vergelijkingssites en ixorg

De directeur Toine Beljaars had van de grote vergelijkingssites, zoals Independer, Zorgwijzer en Betch, verwacht dat deze het nieuwe alternatief wel in de site voor vergelijkingen zouden opnemen. Dat is echter niet gebeurd. Er zijn wel andere sites die ixorg hebben opgenomen in de vergelijkingsopties, zoals Vergelijkmondzorg.nl.

Verzekeringen.com is de opties aan het overwegen om ixorg voor het komende zorgseizoen op te nemen in de vergelijking voor zorgverzekeringen.

De directeur van ixorg vindt het vooral ook vreemd dat grote vergelijkingssites er nog niet toe zijn overgegaan om het alternatief voor de tandartsverzekering op te nemen. De sites claimen volgens de directeur namelijk zelf om advies te geven over het product dat het beste bij de consument past.

Bovendien verwachten consumenten dat alle aanbieders op een vergelijkingssite aanwezig zijn. Het alternatief voor een tandartsverzekering ontbreekt echter op de sites en dat terwijl het de consument een grote besparing kan opleveren.

Independer heeft bij monde van de woordvoerder een reactie gegeven op de actie van ixorg. De vergelijkingssite ziet het alternatief voor een tandartsverzekering namelijk niet als een verzekeringsproduct dat onder de zorgvergelijkingen valt.

Consumenten kunnen uiteraard van de gelegenheid gebruikmaken om het alternatief voor de tandartsverzekering te vergelijken met de tandartsverzekeringen die door verschillende verzekeraars wordt aangeboden. Dat het niet op een vergelijkingssite als Independer mogelijk is, hoeft een vergelijking namelijk niet in de weg te staan. Voor de gemiddelde consument is het doorgaans vooral belangrijk dat er sprake is van betaalbaarheid in combinatie met een goede dekking.

Gepubliceerd op 30 september 2014 om 13:30 uur in de categorie zorgverzekering.