KKV: 'Verzekeraars geven goede informatie op website'

Verzekeraars scoren goed op het geven van informatie op hun website, maar de informatie kan nog beter vindbaar worden gemaakt. Er zijn nog wel flinke verschillen tussen verzekeraars, het kan dus nog op bepaalde punten beter. Dat blijkt uit het thema-onderzoek van het Keurmerk Klantgericht Verzekeren (KKV).
Verzekeraars scoren goed in thema-onderzoek van KKV

Verzekeraars scoren goed in thema-onderzoek van KKV

Verzekeraars met het Keurmerk Klantgericht Verzekeren geven bezoekers op hun website goede informatie, maar deze moet nog beter vindbaar worden gemaakt. Alle verzekeraars scoren voldoende op de getoetste keurmerknormen van het KKV. De 44 verzekeraars die zijn aangesloten bij het keurmerk haalden een gemiddelde totaalscore van 76%. Er zijn echter nog flinke verschillen tussen de verzekeraars. Bij sommige verzekeraars ontbrak relevante informatie op de plaats waar de bezoeker deze informatie zou verwachten.

KKV spreekt van een goede prestatie van de keurmerkhouders. “Er zijn 12 keurmerkhouders met een score van 100%. Drie keurmerkhouders zitten onder de minimale score van 75%. Zij moeten in de komende thema-onderzoeken beter scoren. Als dat niet lukt, dan krijgen zij een herbeoordeling”, aldus directeur Ron Van Kesteren. Over het algemeen is sprake van goede totaalscores, maar met ruimte voor verbetering. Het thema-onderzoek geeft volgens het KKV een totaalbeeld van de prestaties van de keurmerkhouders. Met de aanbevelingen wil de stichting de aangesloten keurmerkhouders stimuleren om de klantgerichtheid verder te verbeteren.

Gepubliceerd op 28 oktober 2015 om 15:46 uur.