Klant bepaalt inhoud verzekering

Online verzekeraar Nederlanden van Nu vraagt Nederland wat ze nodig vinden om te verzekeren. Op een speciale website kan iedereen stemmen op stellingen over verzekeringen. Zo wil de verzekeraar het publiek betrekken bij het aanpassen van haar polissen.

De directeur van Nederlanden van Nu, Arjen Dijkstra, meent dat verzekeringen door Nederlanders vaak als ingewikkeld en lastig gezien worden. Daar wil de verzekeraar graag verandering in brengen. Dat hoopt ze te bereiken door consumenten veel meer te betrekken bij het bepalen van de dekking van de verzekeringen.

Door te stemmen op de stellingen op crowdsourcen.nederlandenvannu.nl kan iedereen aangeven wat hij belangrijk vindt in een verzekering. En wat niet. Daarnaast kan de consument ook met eigen idee├źn komen, waar anderen dan weer op kunnen reageren.

De reacties zijn voor Nederlanden van Nu de basis bij het aanpassen van haar verzekeringen. Al zullen ze niet alles doen wat de consument wenst. De verzekeringen moeten wel verantwoord blijven - zowel voor de verzekeraar als voor de klant. Een gratis verzekering is geen optie.

De marketeers vinden het vooral interessant om te zien welke dekkingen de klant onzinnig vindt. Verzekeraars bedenken steeds meer 'unieke services en extra's' om klanten te trekken. Voor al die zaken moet echter wel betaald worden, wat de verzekering onnodig duur maakt. Zoals ze het vorig jaar al in een campagne omschreven: 'Flauwekul in verzekeringsland'. 

Gepubliceerd op 31 mei 2013 om 10:08 uur.