Lage premie autoverzekering belangrijker dan vrije keuze herstelbedrijven

Automobilisten in Nederland hechten waarde aan een vrije keuze voor een garage bij het laten herstellen van schade aan de auto, maar dat verandert als de premie voor de vrije keuze hoger uitvalt.
Premie autoverzekering belangrijker dan vrije keuze schadeherstelbedrijven

Premie autoverzekering belangrijker dan vrije keuze schadeherstelbedrijven

Ongeveer de helft van de automobilisten vindt het belangrijk om bij schade aan de auto zelf een herstelbedrijf te selecteren. De vrije keuze wordt echter minder belangrijk als blijkt dat de verzekeraar de premie voor de autoverzekering met een vrije keuze voor schadeherstelbedrijven hoger vaststelt.

Bovenstaande informatie komt voort uit de Consumentenmonitor 2013 van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek. Ruim vijftig procent van de automobilisten geeft de voorkeur aan een lagere premie voor de autoverzekering, waarbij er geen sprake is van een volledig vrije keuze voor schadebedrijven. Ongeveer dertig procent van de consumenten met een autoverzekering geeft de voorkeur aan het betalen van een hogere premie als in dat geval de mogelijkheid wordt geboden om zelf een herstelbedrijf te kunnen selecteren.

Het blijkt dat ongeveer vijfentwintig procent van de automobilisten met een autoverzekering een keer een claim heeft ingediend voor schade aan de auto, waarbij er geen sprake is geweest van een volledige vergoeding van de schade. In vijfenzeventig procent van de gevallen, heeft de verzekeraar daarover een toelichting gegeven. Zestien procent van de verzekerden nam in een dergelijke situatie geen genoegen met de uitleg en het grootste deel daarvan nam de moeite om daartegen in bezwaar te gaan bij de verzekeraar.

Uit de informatie van de Consumentenmonitor 2013 is verder gebleken dat verzekerden, waarbij een claim niet volledig is gehonoreerd minder vertrouwen hebben in de wijze waarop schadeclaims door de autoverzekeraar worden afgehandeld.

Gepubliceerd op 23 december 2013 om 12:29 uur in de categorie autoverzekering.