Location-based schadeherstel bij autoverzekering

Verzekerden die een autoverzekering hebben afgesloten bij Zeker.me kunnen per direct gebruikmaken van location-based schadeherstel. Na het invullen van het online schadeformulier ziet de verzekerde, op basis van zijn locatie, direct een overzicht van reparateurs in de buurt.
Startup biedt location-based schadeherstel aan klanten

Startup biedt location-based schadeherstel aan klanten

Zeker.me gaat in samenwerking met Schadegarant 'location-based' schadeherstel aanbieden aan zijn klanten. Klanten met een autoverzekering bij de startup kunnen zo na een autoschade direct zien welke aangesloten reparateurs in de buurt zijn. Meerdere verzekeraars werken met Schadegarant, maar Zeker.me claimt de eerste te zijn die deze ‘location-based’ dienst heeft geïntegreerd in het online schadeformulier. Naast deze nieuwe dienst biedt de startup ook een no claim-calculator. Daarmee zien verzekerden direct wat er met de premie van de autoverzekering gebeurt na het indienen van een schade. Op basis daarvan kan de klant bepalen of het wel of niet voordelig is de autoschade te claimen.

Volgens de startup hebben automobilisten vaak moeite met het vinden van een goede reparateur na schade. Met het nieuwe initiatief wil Zeker.me dit proces vereenvoudigen. Ook betaalt het bedrijf het schadebedrag rechtstreeks aan de reparateur. Verzekerden hoeven in dergelijke gevallen dus niet eerst het schadebedrag zelf voor te schieten. De no claim-calculator rekent de kosten van de schade direct uit. Gebruikers kunnen dan aan de hand van deze tool direct zien wat de autoschade doet met de premie van de autoverzekering.

Gepubliceerd op 24 november 2015 om 15:41 uur in de categorie autoverzekering.