Marketingtrucjes van verzekeraars

Een zorgverzekering afsluiten voor €63,50 per maand! Met dit soort lokkertjes proberen zorgverzekeraars nieuwe klanten aan te trekken. De zorgpremie kan inderdaad zo laag zijn, maar wel met een eigen risico van €860 per jaar. Iedere verzekeraar gebruikt een andere manier om op te vallen bij hun doelgroep.
Lokkertjes van verzekeraars zetten consumenten op verkeerde been

Lokkertjes van verzekeraars zetten consumenten op verkeerde been

Vooral in de laatste twee maanden van het jaar worden wij overladen met commercials gericht op de zorgverzekering. Verzekeraars proberen ons over te halen om per 1 januari over te stappen. De verzekeraars die niet de beste en goedkoopste verzekering bieden, moeten andere manieren aangrijpen om op te vallen. Eén van de manieren is om zand in de ogen te strooien. Waarom adverteren met een verhoogd eigen risico voor de zorgverzekering als er ook een reguliere scherpe premie wordt geboden?

Verzekeraars gebruiken verschillende benaderingen om de klant te bereiken. Bijvoorbeeld voor de autoverzekering kunnen ze reclame maken via diverse mediakanalen. Op deze manier proberen ze naamsbekendheid te krijgen en uiteraard om autoverzekeringen te verkopen. Andere verzekeraars kiezen er juist voor om de kosten zo laag mogelijk te houden door niet te adverteren. In het verleden was bij deze benadering het nadeel dat de potentiële verzekerden niet bereikt werden. Door de opkomst van internetvergelijkingen is dit probleem verholpen.

U hebt waarschijnlijk nog nooit een commercial gezien of een advertorial gelezen van de verzekeraars Klik & Go en Nederlanden Van Nu. Zij richten zich met een lage prijs op de prijsbewuste consument. Bij vergelijkingen komen deze verzekeraars namelijk vaak in de top vijf terecht. Zij hebben een compleet andere benadering dan bijvoorbeeld Centraal Beheer. Voor deze verzekeraar is naamsbekendheid juist weer heel belangrijk.

Verzekeraars moeten proberen om hun doelgroep te benaderen, maar ze moeten voorkomen dat consumenten op het verkeerde been worden gezet. Open en eerlijke communicatie wekt vertrouwen.

Gepubliceerd op 27 november 2013 om 10:42 uur.